A tehetségtelen betörő esete a lakatossal

2016. aug. 19. | Zárnyitás

Sokak számára egyértelmű, mért kérjük annak bizonyítását, hogy a lakás, amelyet az ügyfél számára feltörünk, valóban az ügyfelünkhöz tartozik-e. Mások kritizálják bizalmatlanságunkat, mi viszont úgy gondoljuk, hogy a legjobb kapcsolatoknak is a pontos, egyértelmű elszámolás és a korrekt, transzparens hozzáállás a titka.

Egy Észak-Virginiai házba például lakatos segítségével jutott be a betörő azt ígérve, hogy ha bent lesz, ott keres majd olyan iratokat, melyek bizonyítják, hogy hozzá tartozik az ingatlan.

A zár kinyitása után viszont nekiállt kiüríteni a polcokat, szekrényeket az „iratok után kutatva”, mire a lakatos kijelentette, hogy rendőrt hív, ha nem tudják bemutatni az iratokat. Ekkor a betörő fogta magát és elfutott, a zárnyitó pedig értesítette a rendőrséget arról, hogy mi történt.

A történetben minden fél a szerepének megfelelően viselkedett: a betörő megfutamodásával bebizonyította bűnösségét, a lakatos pedig az előírásoknak megfelelően kérte, hogy azonosítsa magát. A hiba ott volt, hogy ebben nem volt következetes!

Szerencsére az esetben néhány kipakolt polcnál nagyobb probléma nem történt.

A tanulság számunkra az, hogy a legfontosabb lépés a szakmánkban ügyfeleink bizalmának elnyerése, ugyanakkor nekünk is bíznunk kell ügyfeleinkben, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a feltörni kívánt lakcím és a lakó között bizonyíthatóan legyen valamilyen kapcsolat.

Forrás: http://www.huffingtonpost.com/2014/01/03/burglar-locksmith_n_4537442.html

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button