Hogyan lehet kiszedni, ha beletört a kulcs a zárba?

2016. máj. 9. | Ajtónyitás, Lakáskulcs

Tuti tippek, ha a beletört kulcs kiszedéséhez

 

Mikor az ember folytonos rohanásban van, hajlamos elodázni a nem sürgős feladatokat, így vagyok ezzel én is…. Azonban a legtöbbször ez odáig fajul, hogy azonnali megoldásra van szükség.Ez igaz a cilinder, és az autózárakra is!

Ilyen az is mikor a zárunk szorul, vagy akad, de több- kevesebb próbálkozással sikerül kinyitni, vagy bezárni a zárat. Praktikus már ekkor zárszervizt keresni, mert előbb- utóbb s zár működésképtelen lesz, így vagy nyitni, vagy zárni nem fogjuk tudni.

A leggyakrabban az igen olcsó kínai zárakkal fordul ez elő, mivel rossz minőségű anyagokat használnak az olcsóság fenntartása miatt. Vigyázzunk, mert a biztonsági ajtókat áruló cégek gyakran ilyen zárakkal adják el az ajtót, amely amellett, hogy gyenge minőségű a kulcs, még biztonságtechnikailag, és megbízhatóságilag is elfogadhatatlan.Itt nem csak a kulcs, hanem a cilinderzár, és a pajzs is gyenge minőségű, egy képzett betörőnek 3 perc a bejutás ezen!

Most kérdezheted melyik ajtók ezek?

Azok, amelyeket 60.000- 100. 000 Ft- ért árulják beszerelve!

A beletört kulcs kiszedése a legtöbbször szakembert igénylő feladat, de vajon hogyan lehet ezt megoldani házilag?

Házilag csak akkor megoldható, ha látjuk még a beletört darabot, vagy ki is lóg.

  • Ha kilóg, akkor egy körömvágó ollóval, vagy egy csipesszel könnyen kihúzható a beletört kulcsdarab.
  • Ha látjuk de mélyebben van, akkor ehhez célszerszámot kell gyártanunk. Ehhez kiváló a lombfűrész lap, melyet eltörve a fogazott részével ki tudjuk húzni a kulcsot.

Minden más esetben, illetve, ha ezekkel nem szeretnénk foglalkozni, vagy nem működnek, akkor csak a célszerszámok segítenek, melyek minden zárszerelő alapkészletében szerepelnek…

Ezek speciális karomszerű fogók, drótok…

Beltört kulcs kiszedők

Beletört kulcs kiszedők

Ilyen eszközökkel is csak akkor működik a beletört kulcs kiszedése, ha a kulcs nincs megcsavarodva, ellenkező esetben vagy zárcsere, vagy a zár szétszerelése szükséges.

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button