Hogyan válasszunk biztonsági széfet?

2016. dec. 27. | Széfnyitás

Milyen széfeket ne válassz semmiképpen?

Mindenkinek van valami értéke, amit biztonságban szeretne tudni, legyen az okirat, ékszer vagy akár hitelkártya. Hogyha pedig nem bízunk a lakás biztonsági rendszerében vagy nem szeretnénk erődben élni, akkor jó megoldás egy otthoni széf beszerzése. Ezen a ponton pedig érdemes eldönteni, milyet válasszunk különböző szempontok szerint.

El kell döntenünk, hogy rögzíteni szeretnénk-e, esetleg beépíteni a falba vagy egy bútorba vagy teljesen szabadon hagyni és csak a falhoz vagy a padlóhoz rögzíteni. Nagyobb védettséget jelent, hogyha beépítjük, azonban több munkával is jár, ezt érdemes mérlegelnünk. A legmagasabb biztonsági fokozatot a falba vagy padlóba épített, esetleg betonnal is megtámogatott széf, ami amellett, hogy elkerüli a kíváncsi tekinteteket, de kevéssé is mozgatható.

Azt is ki kell találnunk, hogy a széfben mekkora értéket és milyen méretű tárgyakat szeretnénk tárolni. Árérték arányban számba kell vennünk, hogy mennyit szánunk a széfre, mennyit ér meg nekünk a tárgyaink védelme. Szakértőnk szerint ötvenezer forint alatti széfet nem is érdemes megvenni, hiszen az olcsóbb széfeket már egy csavarhúzóval is ki lehet nyitni.

Fontos szempont még a nagy kockázatvállalású tűzállóság, hogyha adathordozó eszközöket vagy okiratokat tárolunk a széfben. De ugyanúgy létezik ütésálló és fúrásbiztos széf is.

A fentiek mellett a széfeket leginkább zártípus szerint lehet csoportosítani, vannak kulcsos széfek, mechanikus számzáras, illetve ezek kombinációi.  Biztonsági szempontból nincs nagy különbség széfek között, azt kell eldöntenünk, hogy melyik a legkényelmesebb számunkra, könnyebben jegyzünk-e meg egy kombinációt vagy inkább tartunk magunknál kulcsokat.
Számkódos széfeknél érdemes ügyelni a széf jelzéseit, hiszen ha lemerül az akkumulátor, akkor utána közel lehetetlen kinyitni. A kis kulcsokkal nyitható széfeket egyáltalán nem javasoljuk, inkább a tollas kulccsal nyithatóak hatékonyabbak.

A fentiek mellett vannak olyan speciális széftípusok, amelyek adott eszközök vagy tárgyak tárolására lettek kitalálva, ilyenek például a laptop széfek, a fegyvertároló széf, illetve akár olyan is ami csak pénzbedobó nyílásokkal rendelkezik, így anélkül lehet bele pénzt helyezni, hogy kinyitnánk a széfet.

Felkeltettük érdeklődésed, kérdésed van?

Keress bátran!

06 20 575 15 95

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes
Call Now Button