Így zártam ki magam a saját autómból?

2017. okt. 4. | Autónyitás

Mi a megoldás, ha kizártam magam a saját autómból?

 

„Nem hiszem el, hogy mindig én vagyok ilyen szerencsétlen!” – korholtam magam, ahogy ott álltam a kocsi mellett. Szakadó esőben, naná! Olvass tovább, és elmesélem, hogyan zártam ki magam az autómból – és hogyan végződött happy end-del a történet.

Megint lecsapott az évszázad vihara, így természetesen késve érkezem a gyerekért az oviba. A héten már másodszor, pedig direkt figyeltem rá, hogy időben induljak útnak. Naná, hogy ilyenkor mindenki kocsiba ül, dugó mindenhol!

Így ahelyett, hogy még váltanék a többi szülővel néhány szót a gyerekek öltöztetése közben, már megint csak az én porontyom ül egyedül a csoportszobában és rajzolgat. Éreztem én már reggel, hogy a takaró alatt kellett volna maradni egy bögre kakaóval…

Beesek a folyosóra, a hajamból természetesen folyik a víz, és a cipőm is beázott azon a tíz méteren, amíg a kocsitól a bejáratig értem. Könnyen megtalálom a gyerek cipőjét, hiszen már csak az övé van ott egyedül. Az óvónő természetesen folyamatosan beszél hozzám, miközben nagy nehezen végre felkerülnek a kisfiam lábára a cipők, melyeket nyilván ő szeretne bekötni, mert nemrég tanulta meg. A nyuszifülekkel való, hosszú percekig tartó küzdelem után végre irány az autó.

A gyerek esőkabátja persze a kocsiban maradt, de nem baj kisfiam, majd szaladunk, úgy sincs messze az autó. A bal kezemben Brumi a medve, aki ma valamiért nem akart az oviban aludni, a másikkal meg az egyetlen utódom kezét fogom, hogy ezúttal csak néhány pocsolyába ugorjon bele, míg szaladunk az autóhoz. Indulás! Az eső továbbra is szakad, a cipőmnek már mindegy, a gyerek sem akar a vízben tocsogni, inkább szállna be az autóba és menne haza.

Eközben én Brumi egyre vizesebb testén keresztül próbálom előkotorni a kulcsot a táskám aljából.

A kocsihoz már rég odaérünk, a kulcs még mindig sehol. Már lassan a táskám teljes tartalmát kipakoltam a vizes motorháztetőre, mikor egyetlen gyermekem az arcát az ablaküveghez szorítva kiabál a kocsi másik oldaláról: „Anya, megvan a kulcs! Benn hagytad a kocsiban, mehetünk haza!”
Segítség, kizártam magam az autóból!

Levert rendesen a hideg veríték, csak nem látszott az eső áztatta arcomon. Igaza van, a nagy sietségben az autóban hagytam a kulcsot.

Mi lesz most? Hogy fogok bejutni? Hogy megyünk haza? Be kell törni a szélvédőt a feledékenységem miatt és a gyermekem is meg fog fázni – gondolom magamban, majd végső kétségbeesésemben felhívom a férjemet.

Ő lehet az egyetlen ezen a bolygón, aki megmondja, mit tegyek. Behúzódunk a legközelebbi eresz alá, a gyereken már több a víz, mint a ruha, én elmesélem életem párjának, mit sikerült alkotnom. Ő pedig a legnagyobb meglepetésemre nevet a vonal másik végén: „Ne aggódj, maradjatok ott, ahol vagytok, hívd fel a fiúkat, akiknek a számát elmentettem a telefonodba, rögtön ott lesznek és segítenek!

Zárnyitás, így keresd!” – mondta, miközben én már láttam lelki szemeim előtt, hogy most itt leszünk még legalább egy órát, biztosan összekarcolják az autót és soha többé nem használhatom majd rendesen a zárat.

Nincs mit tenni, tárcsázok. Egy kedves úriember szól a telefonba, elkéri az adataimat és elmesélem, mi történt. Meglepő, de negyedórán belül már érkezik is a felmentő sereg és akár a hős lovagok, pillanatokon belül munkához látnak.

A kisfiamat beültetik a saját kocsijukba, sőt, még a fűtést is felkapcsolják neki, hogy meg ne fázzon. Ám alig kezdi a gyerkőc megbeszélni Brumival a kalandjait, máris hallom: „Kész is vagyunk, menjenek haza, biztosan teljesen átfagytak!”

Hihetetlen, de az autón egyetlen karcolás sincs, valóban roncsolásmentesen sikerült feltörni a zárat!

Hazaérve nem győzök hálát rebegni a férjemnek, amiért előrelátó módon (bizonyítva, hogy tényleg ismer engem) elmentette a zárnyitó fiúk telefonszámát a mobilomba. Ő a nap hőse:)

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button