Okos zárnyitás

2016. dec. 14. | Zárnyitás

Vezéreld távolról a zárnyitást, és fogadd úgy vendégeidet!

„Telefonom zsír atom, felköszönti anyukámat, Intelligens mosóporral íratom a diplomamunkámat.” – írja Závada Péter találóan a mindent behálózó „intelligens” és „okos” rendszerekre reflektálva.

zárnyitás mobillal

Miért éppen a zárak lennének ez alól kivételek?

Az okos otthonok terjedésével egyre nagyobb az igény az okos zárakra. Ezek olyan biztonsági eszközök, melyek általában Bluetooth, Wifi vagy Z-Wave-en keresztül vezeték nélküli kapcsolatban állnak okostelefonunkkal, ezáltal távolról működtethetjük, programozhatjuk őket, nyithatjuk, zárhatjuk ajtóinkat.

Nyitásuk gyakran egy kóddal, telefonunkkal vagy ujjlenyomat segítségével történik.

Mechanikáját tekintve számos változat található a piacon, melyre érdemes figyelmet fordítani a választás során. Árkategóriától függően különböző összetettségű eszközöket vásárolhatunk, a drágább zárak olyan extra funkciókkal is rendelkeznek, mint beépített kamera, mikrofon és hangszóró, mely Facetime vagy Skype alkalmazással kaputelefonként használható, de lehetőséget nyújtanak a távolsági kapunyitásra is.

Az okos zárak előnyét egyre több AirBnB tulajdonos használja ki, segítségével ugyanis nincs szükség arra, hogy a vendég érkezésekor a tulaj a kulccsal szaladgáljon.

Számos előnye mellett azonban érdemes szem előtt tartani, hogy elég lehet egy rövid zavar az internetszolgáltatónál, vagy a telefonunk lemerülése, és a zárnyitás meghiúsul, kizárjuk magunkat az otthonunkból. Másik gond az lehet, hogy a hackerek könnyen feltörhetik a hálózatot, és már be is tudnak menni fizikailag is…

Az ilyen problémák elkerülése érdekében is érdemes a felsőkategóriás intelligens zárakat választani, melyek megbízhatóbbak, és alaposabb üzembiztonsági megoldásokkal rendelkeznek.

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button