Toldi széfnyitás, ha az értékeidhez nem férsz hozzá

 

Ha egy Toldi széf büszke tulajdonosa vagy, akkor bizonyára ódákat tudnál zengeni a biztonságos felépítéséről, az erős zsanérokról és az acélhevederekről is. Hiszen ha értéket tartasz az otthonodban vagy az irodában, akkor elengedhetetlen, hogy egy ilyen megbízható „társ” őrizze azokat. Tolvaj legyen a talpán, aki Toldi széfnyitásra adja a fejét!

De mi a helyzet akkor, ha te magad akarsz hozzáférni az értékeidhez?

A széf biztonságos, megbízható és jó dolog, egészen addig, amíg el nem romlik. Onnantól fogva inkább bosszúság forrása, hiszen ahogy a tolvajoknak, betörőknek, úgy neked is ellenáll…  Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy fogod viszontlátni a vagyonodat? Ne aggódj, segítünk!

 

Miért jó a Toldi széf?

 

A Toldi széf nagyon megbízható, ha garantáltan el akarsz rejteni valamit a világ elől. Ezeknek a széfeknek az alapját egy többrétegű acéltest adja, a benne elhelyezett értékeket pedig vastag, acélból készült széfajtó, valamint az acéllap borítás is védi.

A nyitást egy fém kilincs segíti, ez az ajtótestbe forduló kivitel, ami az erős belső zsanérokkal erősített belső rész levágása ellen véd. A széfbe helyezett értékes tárgyakat négyirányú záras tömör acélhevederek óvják.

Kétféle változat létezik: az egyiket rövid, egytollas kulcs nyitja, a másikhoz hosszú kéttollas kulcs való.

 

Mi történik, ha nem tudod kinyitni a saját széfedet?

 

Kellemetlen eset, de megtörténhet, hogy valamiért nem nyílik ki a széfed. A legfontosabb, hogy ne ütögesd, ne vágd ki az ajtaját, ne próbáld egyedül feltörni a zárat és a flexet is felejtsd el gyorsan, mert hatalmas károkat okozhatsz vele, akár a széf teljes tartalma megrongálódhat, megsemmisülhet.

Tudjuk, hogy nagyon bosszantó az eset, de az egyetlen logikus megoldás amit tehetsz, ha szakembert hívsz a helyszínre. Ő elmondja, mi okozhatja a problémát és mit kell tenni azért, hogy a gond megoldódjon.

 

Mi van akkor, ha a széf működik – de nincs meg a kulcsa?

 

Ha nem a széf hibásodott meg, hanem a kulcsát veszítetted el, szintén szükséged lesz egy szakember segítségére. Egy széfkulcs másolása – vagy az új kulcs megalkotása, ha mind eltűnt – nagyon összetett feladat, nem úgy működik, akár egy szimpla ajtókulcs másolás. Itt még a legkisebb eltérés is számíthat, akár tizedmilliméterre pontosnak kell lenni.

Még a kulcs anyagának az összetétele is fontos! Mindehhez természetesen speciális gépparkra van szükség, amely segítségével egy szakember el tudja készíteni a széf kinyitásához tökéletes kulcsot.

 

Mennyibe kerül egy Toldi széf kinyitása?

 

Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon mekkora számlára számíthatsz majd a különböző műveletek végén. A helyzet az, hogy ez nagyon sok dologtól függ, ezért pontos összeget nehéz mondani.

Ha csak bezárult, viszonylag könnyen ki tudjuk nyitni, de ha megrongálódott a szerkezet, elképzelhető, hogy zárcserére lesz szükség, sőt, olyan is van, hogy a műszaki nyitás a megoldás.

Ha felhívsz minket, már tudunk nagyjábóli összeget mondani, amikor kiérünk a helyszínre és felmérjük a helyzetet, akkor pedig pontosan meg tudjuk mondani, hogy mennyibe fog kerülni. Még a munka megkezdése előtt adunk árajánlatot – vagyis nem lesznek menet közben meglepetések.

 

Gondolj a karbantartásra!

 

Sokan nem tudják, de a széfeknek is szüksége van bizonyos időszakonként karbantartásra. Ez azt jelenti, hogy 2-3 évente érdemes akkor is szakembert hívni, ha hibátlanul működik a szerkezet. Így elkerülheted az olyan kellemetlen helyzeteket, amikor a legrosszabb pillanatban mondja be az unalmast a zár.

A karbantartás alkalmával bizonyos alkatrészeket ki is cserélhet a szakember, így elkerülve a későbbi gondokat. Hiszen lehet, hogy a széf a te értékeid biztonságáért felel, azonban szerkezet épsége a te felelősséged…

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes
Call Now Button