VW Passat autózár javítás egyszerűen

2018. jan. 9. | Autózár javítás

Mire figyelj a VW Passat autózár javításnál!

 

A Passat a márka egyik újabb szériába tartozó kocsija, sokban különbözik a korábbi gyártmányú autóktól, melyeknek a zárrendszere, a motorindítása és a kulcsa is egy sokkal egyszerűbb elv mentén működött. Így a VW Passat autózár javítása sem olyan könnyű, mint korábbi társai esetében.

A Volkswagen Passat egy igazán népszerű típus, a használat során azonban előfordulhat, hogy valami miatt meghibásodik és javításra szorul a zárrendszere. A javítás bonyolultabb, mint a korábbi típusoknál, de nem kell kétségbe esni, a Passat is javítható!

 

Miben különbözik a VW Passat zárrendszere a régebbi gyártmányokétól?

 

Ezeknél a járműveknél egy úgynevezett elektromechanikus zárrendszer van beépítve retesz funkcióval. Amikor nyitod az autódat, a bicskakulcs használatával az egész szerkezetnek jelzed, hogy nyugodtan engedhet a kérésnek, ugyanis te vagy a tulajdonosa. Ilyenkor a zárak kinyílnak, a riasztó kiold. Ha a gyújtáskapcsolóban a kulcs, akkor  az immobiliser pedig tudja, hogy engedheti beindítani a motort, nem illetéktelen akar hozzáférni az autóhoz.

Ha jogosulatlan ember ér a kocsidhoz, akkor az nemcsak beriaszt majd, de a motort sem engedi beindítani. Gyakorlatilag ez az egyik legnagyobb előnye az újabb gyártmányú járműveknek. A korábbi gyártmányú autók esetében a zár kinyitása ugyan egyszerűbb, ám ugyanennyire könnyen megoldja ezt egy tolvaj is, vagyis egy ilyen szorult helyzetben praktikusabbak, a mindennapokban viszont sokkal kevésbé biztonságosak a régi Volkswagenek.

 

Milyen probléma lehet a VW Passat zárszerkezetével?

 

Probléma olyankor jelentkezik, ha ez a reteszelős zárszerkezet valami miatt nem működik.

Ekkor ugyanis hiába van nálad a megfelelő kulcs, téged is betolakodónak érzékel a jármű. Annyira profi zárrendszerről van szó, hogy ha például pont akkor romlik el a szerkezet, amikor te éppen az autóban ülsz, akkor kénytelen leszel kényelmesen elhelyezkedni a segítség érkezéséig, ugyanis belülről sem fogod tudni kinyitni az ajtókat, max. kimászol az ablakon…

A meghibásodásnak több oka is lehet. Elképzelhető, hogy a zárkapcsolóval lesz probléma, de az is lehet, hogy az elektronika a ludas. Pontosan ezért nem érdemes egyedül megpróbálni feltárni a hiba okát, mindenképpen hívj szakembert a helyszínre!

Ha egyik oldalról se nyílik, akkor ált. a zárszerkezetben a mikrokapcsoló megy tönkre.

Amikor már nem mindig működik az autózár, akkor érdemes megjavíttatni, mert utána már a kárpitot, és a zárat is cserélni kell, ami nem olcsó mulatság…

 

VW Passat autózár javítása

 

Fontos, hogy mindenképpen kérd szakember segítségét, ha valami problémát észlelsz a zárrendszerben. Ha esetleg a kocsiban ragadtál, akkor se próbálj meg szétszedni az ajtót vagy piszkálni az ablakot, hiszen ezzel nem leszel előrébb – viszont kárt is okozhatsz az autó mechanikájában.

Amennyiben odakint vagy, akkor sem érdemes semmilyen praktikát alkalmazni, hiszen a helyzet ugyanaz, mint az iménti példa kapcsán: egy rossz mozdulattal sokkal költségesebb kárt okozhatsz, mint egy autózár megjavítása.

Ha a zárbetét, amibe a kulcsot bedugod szépen elfordul, de nem tudod belülről, és kívülről se kinyitni, akkor a zárszerkezet ment tönkre. Ilyenkor nem érdemes drótokkal próbálkozni. Ha első ajtóról van szó, akkor venned kell egy ajtókárpitot is, hiszen sérülés nélkül nagyon nehéz leszedni.

Ha leszerelted az ajtókárpitot, akkor a lemez leszedése után jöhet a zárszerkezet szétszedése, de ennek egyedül ne állj neki, mert igen nagy szívás…

Arra figyelj, hogy csak akkor állj neki, ha megvan az új zár, mert, ha szétbarmolod a zárat, utána becsukni se lehet az ajtót!

 

Az VW Passat ajtózár csere munkadíja Budapesten: 20. 000 Ft+ Áfa

Hívj inkább minket és segítünk: profik vagyunk VW Passat autózár nyitásban, és javításban!

 

Tel: +36 20 /575-1595

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button