Nem nehéz a zárnyitás kulcs nélkül

 

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor kizárjuk magunkat a lakásból. De semmi ok az ijedtségre! Egy jó szakember pillanatok alatt képes kinyitni a zárat, akár kulcs nélkül is. Neked csak annyi a dolgod, hogy tárcsázod a számunkat, és amíg megérkezik a segítség, pihensz egy kicsit a gangon vagy a kertben.

 

Zárnyitás kulcs nélkül – lehetséges?

 

Próbáltad már megszámolni, hogy naponta hányszor veszed elő a kulcscsomódat, hányszor fordítod el a kulcsot a lakásod, a kocsid vagy akár a biciklilakatod zárszerkezetében?

Egy átlagos hétköznap során akár 20x is megtehetjük ezt a rutinmozdulatot, nem csoda hát, ha olykor elkalandozunk, a kocsiban felejtjük a slusszkulcsot, vagy kizárjuk magunkat az ingatlanunkból. Bárhogy is történjék, ilyen esetben az elsőszámú aranyszabály mindig az, hogy a zárnyitást gyakorlott szakemberre kell bízni. Ha ugyanis te magad próbálkozol a nyitással, azzal nehezen helyrehozható károkat okozhatsz a saját tulajdonodban. A zárak érzékeny szerkezetek, ha feszegetjük, erőltetjük őket, azzal többnyire csak rontunk a helyzeten.

Egy képzett zárspecialista előtt viszont minden ajtó nyitva áll, hisz gyakorlatilag bármilyen zárszerkezettel képes megbirkózni.

 

Hogyan kerülheted el, hogy szakembert kelljen hívni?

 

Ha már elvesztetted a kulcsod, vagy beletörted a zárba, akkor sehogy: hívj segítséget és törődj bele, hogy ma rossz napod van. De amikor már úton a segítség, ne idegeskedj, inkább használd ki ezt a néhány percet, és gondold végig, hogyan kerülheted el a hasonló helyzeteket.

Először is, érdemes minden kulcsról másolatot készíttetni, ezeket a másolatokat pedig célszerű különböző helyeken elhelyezni. Ha például azért rekedtél kívül, mert olyan biztonsági ajtód van, amely kívülről csak kulccsal nyitható, esetleg elrejthetsz egy pótkulcsot a bejárat körül a kertes házadnál, vagy a szomszédnál. Nézz körül egy kicsit, nemcsak a lábtörlő alatt találhatsz megfelelő rejtekhelyet!

 

Ha idegenkedsz ettől a megoldástól, akár a kocsidban is tarthatod a kulcscsomót, ebben az esetben viszont fokozottan ügyelj arra, hogy a slusszkulcsot se felejtsd az autóban. Bár egy kis segítséggel a kulcs nélküli autónyitás is könnyedén megoldható, jobb elébe menni a bajnak. Amikor kiszállsz a járműből, általában három dolgot viszel magaddal: a táskádat, a telefonodat és a slusszkulcsot.

Kösd össze ezt a három mozdulatot, emlékeztesd magad, hogy a telefonnal egyidejűleg a kulcsot is meg kell ragadnod. Ha ezt a napi rutin részévé teszed, nem lesz szükség szakértő segítségére.

 

Zárnyitás kulcs nélkül – kit válassz, hogyan válassz jó szakembert?

 

 

Ha hiába próbálkozol a zárnyitással, de sürgősen szükséged lenne valamire az ajtó túloldalálról, nincs sok időd gondolkodni.

Ha az interneten keresel segítséget, a következő kulcsszavakra érdemes összpontosítanod: roncsolásmentes, gyors, megbízható. Ha a kiszemelt szakember vagy üzlet honlapján ezekkel a kifejezésekkel találkozol, akkor jó eséllyel jó minőségű szolgáltatásra számíthatsz, nyugodtan tárcsázhatod a megadott számot.

A telefonhívás során érdemes előre tisztázni, hogy milyen típusú zárról van szó, és egész konkrétan milyen segítségre van szükséged. Ha ugyanis ismerjük a záradat, könnyebb felvázolni a problémát – de persze akkor sem kell megijedned, ha nem tudod, hogy milyen szerkezettel van dolgod.

 

Zárprobléma esetén tehát a legjobb megoldás, ha azonnal egy hozzáértő szakember segítségét kéred.

Ha pedig biztosra akarsz menni, hívj minket, mi ugyanis megfizethető áron, gyors, korrekt munkát végzünk – pontosan ahhoz értünk, amire neked szükséged van.

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

06 20 575-15-95

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes
Call Now Button