3 fontos szabály, ha az autóban felejtetted a kulcsod!

 

A kocsiajtó bezáródott, a kulcsod pedig ott figyeli bentről az eseményeket. Ha már közel állsz ahhoz, hogy agyvérzést kapj, nyugodj meg egy pillanatra! Sem most, sem a későbbiekben nem lesz rémálom az autóban felejtett kulcs, ha betartod az alábbi szabályokat. Segítünk elkerülni a hasonló problémákat!

Utólag könnyű okosnak lenni, ha megtörtént a baj, már mindenki tudja, mit kellett volna tenni. Ha te most ezt a cikket olvasod, 2 dolog lehetséges:

  1. Bezártad a kocsiba a kulcsot, ott állsz mellette és megoldást keresel a problémára
  2. Félsz, hogy egyszer hasonló helyzetbe keveredsz, és most próbálod elkerülni a kellemetlen szituációt. Bármelyik eset is áll fenn, e cikkünket hasznosnak fogod találni!

Tehát a 3 fontos szabály, ha a kocsiban hagytad a kulcsot

 

1. Mindig legyen kéznél pótkulcs!

Lehet, hogy az autó pótkulcsa adott esetben évekig egy fiók mélyén pihen magányosan, azonban ha szorult helyzetbe kerülsz, akkor hirtelen a legjobb barátoddá válik. Van ugyanis néhány olyan tipikus eset, amikor nagyon tud hiányozni egy másik slusszkulcs. Nem csak azért, mert annak segítségével gyorsabban meg tudod oldani a fennálló problémát, de nagyon sok plusz költséget is elkerülhetsz, ha kéznél van a “B-terv”. Ha esetleg nincs pótkulcsod, akkor is van megoldás, olvass tovább és eláruljuk!

2. Ne próbáld egyedül megoldani a problémát!

Ha van pótkulcsod, akkor persze egyedül is ki tudod nyitni az autót, de ha nincs, akkor inkább kérj segítséget! Számtalan olyan tipp olvasható az interneten, melyek segítségével egy ilyen helyzetben elméletileg ki tudod nyitni az autódat szakember segítsége nélkül is. Nos, ezek nemhogy nem működnek a gyakorlatban, de a legtöbbnek még valóságalapja sincs. Hidd el, sem egy félbevágott teniszlabda, sem a WC pumpa által képzett vákuum nem fogja kinyitni a központi zárat, hiszen nincs olyan autó, amelynek a felülete tökéletesen illeszkedne egy ilyen művelethez. Még ennél is rosszabb ötlet a drót, a hajtű vagy a csavarhúzó használata, ugyanis ezekkel könnyen összekarcolhatod a járművet, kárt tehetsz a zárrendszerben is, aminek megjavítása sokkal költségesebb, mint egy egyszerű zárnyitás ára. Népszerű a világhálón megjelenő találatok között a mobiltelefonnal való zárnyitás is, ugyanis állítólag egy bizonyos lejátszott hangtól kinyílik a központi zár. Nos, ennek igazából semmi hátránya nincs a kocsidra nézve, szóval akár ki is próbálhatod – a legrosszabb, ami történhet, hogy az idődet vesztegeted, és furcsán néznek rád a környékbeliek…

3. Hívj szakembert a helyszínre!

Próbálj meg megnyugodni, és hívj mielőbb szakembert a helyszínre! Mi összetett munkát végzünk, ami azt jelenti, hogy felismerjük, ha esetleg nem a zár a ludas, és ilyenkor sem hagyunk ott a helyszínen azzal, hogy ezt mi nem tudjuk megoldani.

Legyen szó autózár nyitásról, lemerült távirányítóról, meghibásodott kulcsról, autóvillamossági problémáról vagy immobiliser blokkolásról, állunk rendelkezésedre. Ráadásul nem kell trailert hívnod ahhoz, hogy elvontassák hozzánk a kocsit, hiszen mi megyünk oda, ahol a baj történt. Az egyetlen feladatod a tárcsázás után, hogy várj türelemmel!

Garantáltan roncsolás mentesen nyitjuk a zárat, így nem kell aggódnod amiatt, hogy a nyitást követően egy nagy karcolás éktelenkedik majd a fényezésen.

Fontos, hogy mindenképpen igazolnod kell, hogy a szóban forgó jármű a tied, így tudjuk ugyanis megoldani a problémádat, ezért a forgalmit készítsd elő! Ezt követően a helyszínre érkező szakember a rendelkezésre álló speciális szerszámkészlete és szaktudása segítségével egyszerűen kihúz a szorult helyzetedből.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!