Így zártam ki magam a saját autómból?

2017. okt. 4. | Autónyitás

Mi a megoldás, ha kizártam magam a saját autómból?

 

„Nem hiszem el, hogy mindig én vagyok ilyen szerencsétlen!” – korholtam magam, ahogy ott álltam a kocsi mellett. Szakadó esőben, naná! Olvass tovább, és elmesélem, hogyan zártam ki magam az autómból – és hogyan végződött happy end-del a történet.

Megint lecsapott az évszázad vihara, így természetesen késve érkezem a gyerekért az oviba. A héten már másodszor, pedig direkt figyeltem rá, hogy időben induljak útnak. Naná, hogy ilyenkor mindenki kocsiba ül, dugó mindenhol!

Így ahelyett, hogy még váltanék a többi szülővel néhány szót a gyerekek öltöztetése közben, már megint csak az én porontyom ül egyedül a csoportszobában és rajzolgat. Éreztem én már reggel, hogy a takaró alatt kellett volna maradni egy bögre kakaóval…

Beesek a folyosóra, a hajamból természetesen folyik a víz, és a cipőm is beázott azon a tíz méteren, amíg a kocsitól a bejáratig értem. Könnyen megtalálom a gyerek cipőjét, hiszen már csak az övé van ott egyedül. Az óvónő természetesen folyamatosan beszél hozzám, miközben nagy nehezen végre felkerülnek a kisfiam lábára a cipők, melyeket nyilván ő szeretne bekötni, mert nemrég tanulta meg. A nyuszifülekkel való, hosszú percekig tartó küzdelem után végre irány az autó.

A gyerek esőkabátja persze a kocsiban maradt, de nem baj kisfiam, majd szaladunk, úgy sincs messze az autó. A bal kezemben Brumi a medve, aki ma valamiért nem akart az oviban aludni, a másikkal meg az egyetlen utódom kezét fogom, hogy ezúttal csak néhány pocsolyába ugorjon bele, míg szaladunk az autóhoz. Indulás! Az eső továbbra is szakad, a cipőmnek már mindegy, a gyerek sem akar a vízben tocsogni, inkább szállna be az autóba és menne haza.

Eközben én Brumi egyre vizesebb testén keresztül próbálom előkotorni a kulcsot a táskám aljából.

A kocsihoz már rég odaérünk, a kulcs még mindig sehol. Már lassan a táskám teljes tartalmát kipakoltam a vizes motorháztetőre, mikor egyetlen gyermekem az arcát az ablaküveghez szorítva kiabál a kocsi másik oldaláról: „Anya, megvan a kulcs! Benn hagytad a kocsiban, mehetünk haza!”
Segítség, kizártam magam az autóból!

Levert rendesen a hideg veríték, csak nem látszott az eső áztatta arcomon. Igaza van, a nagy sietségben az autóban hagytam a kulcsot.

Mi lesz most? Hogy fogok bejutni? Hogy megyünk haza? Be kell törni a szélvédőt a feledékenységem miatt és a gyermekem is meg fog fázni – gondolom magamban, majd végső kétségbeesésemben felhívom a férjemet.

Ő lehet az egyetlen ezen a bolygón, aki megmondja, mit tegyek. Behúzódunk a legközelebbi eresz alá, a gyereken már több a víz, mint a ruha, én elmesélem életem párjának, mit sikerült alkotnom. Ő pedig a legnagyobb meglepetésemre nevet a vonal másik végén: „Ne aggódj, maradjatok ott, ahol vagytok, hívd fel a fiúkat, akiknek a számát elmentettem a telefonodba, rögtön ott lesznek és segítenek!

Zárnyitás, így keresd!” – mondta, miközben én már láttam lelki szemeim előtt, hogy most itt leszünk még legalább egy órát, biztosan összekarcolják az autót és soha többé nem használhatom majd rendesen a zárat.

Nincs mit tenni, tárcsázok. Egy kedves úriember szól a telefonba, elkéri az adataimat és elmesélem, mi történt. Meglepő, de negyedórán belül már érkezik is a felmentő sereg és akár a hős lovagok, pillanatokon belül munkához látnak.

A kisfiamat beültetik a saját kocsijukba, sőt, még a fűtést is felkapcsolják neki, hogy meg ne fázzon. Ám alig kezdi a gyerkőc megbeszélni Brumival a kalandjait, máris hallom: „Kész is vagyunk, menjenek haza, biztosan teljesen átfagytak!”

Hihetetlen, de az autón egyetlen karcolás sincs, valóban roncsolásmentesen sikerült feltörni a zárat!

Hazaérve nem győzök hálát rebegni a férjemnek, amiért előrelátó módon (bizonyítva, hogy tényleg ismer engem) elmentette a zárnyitó fiúk telefonszámát a mobilomba. Ő a nap hőse:)

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)
Call Now ButtonHívj fel!