Így dolgoznak a betörők- Zárfeltörési praktikák, és ellenszereik 2. rész

2016. jan. 27. | Egyéb, Zárnyitás

II. rész

Sorozatunk második részében foglalkozunk a klasszikus zárfelfúrással, megemlítjük a finomnyitási módszereket, és eláruljuk, melyek a legjobb betörés- immunis zárak.

Tudj meg róluk többet!

Klasszikus zárfelfúrás
A szükséges eszköz: akkumulátoros fúrógép. Csak néhány perc, és a réz zárak szépen megadják magukat.
Egy tisztes cilinderzár zárházában, és hengerében azért vannak keményfém csapok, profillécek vagy csapágygolyók, hogy túljárjanak a fúrók „eszén”: ha akad olyan fúrószár, ami kikezd velük, az menten kitörik, vagy elcsorbul…a ház lakóinak nagy örömére, és a betörők keserű bánatára. A betörők amúgy is utálják a fúrót, és többnyire nincs annyi idejük, hogy elszórakozzanak egy ilyen erős zárral.

Szeretsz biztosra menni?

Válaszd a tollas kulcsos kiegészítő zára(ka)t. Annyi talányt vetnek fel a betörők előtt, és oly sok gondot okoznak nekik, hogy inkább csalódottan odébbállnak. A titok az, hogy a zárszerkezet nem a kulcslyuknál van…

Írhatnánk még a finomnyitási módszerekről (fésűzés, rezegtetés), de ha a betörőknek van is hozzá eszköztáruk, szaktudásuk aligha.

Mindent összevetve

Fokozd otthonod biztonságát, vértezd fel ajtód csapsorral vagy oldalfúrt kulccsal zárható zárral. Az ilyen zárak ritkán esnek manipulációs módszerek áldozatául.

Nyitott vagy valami igazán jóra?

Szerezz be egy biztonsági ajtót, és nyugodtan alhatsz, nyugodtan elutazhatsz több napra. Persze, megvan az ára, de busásan megéri.

Ha inkább biztonsági ráccsal helyettesítenéd, ne felejts el beszerezni hozzá biztonsági zárbetétet.

Ne adj esélyt a rosszfiúknak, cseréltesd ki a zárat!

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95

Call Now ButtonHívj fel!