Már csak ez hiányzott, a nap katasztrófája: Skoda autózár kinyitása

 

Abban a pillanatban, mikor becsuktad a kocsi ajtaját, már eszedbe is jutott, hogy a slusszkulcs ott maradt az anyósülésen. Így jár, aki rendetlenséget tart a kocsijában! Mi lesz most? Az autó zárva, pótkulcs nincs. Ha Skoda márkájú autód van, a megoldás nincs is olyan távol – csak a megfelelő telefonszámot kell tárcsáznod!

 

Bár az autóba zárt kulcs elsőre a világ legnagyobb katasztrófájának tűnhet (na, jó, majdnem a legnagyobb), de a valóságban szerencsére nem ennyire tragikus a helyzet. Egy szakember a helyszínen könnyedén megoldja a problémát. Neked csupán annyi a dolgod, hogy türelmesen vársz, majd mikor kiérkezett, bebizonyítod, hogy a jármű a te tulajdonodban van.  Így indulhat a munka.

Fontos: semmiféleképpen ne próbáld meg te magad kinyitni az autót!

 

A Skoda autózár kinyitása

 

Az, hogy egy Skoda márkájú autó zárját hogy lehet kinyitni, az számos tényezőtől függ. A kocsi pontos típusa és a gyártási éve nagyon sokat számít egy ilyen munka szempontjából, így mikor szerelőt hívsz, mindenképpen mondd el ezeket az információkat neki még a telefonban.

 

  • A régebbi évjáratú Skodák esetében könnyebb dolga van a szakembernek, ugyanis ezek mechanikusan nyílnak, vagy távirányítóval, de nem reteszelődnek.
  • Az újabb évjáratú autók már elektronikus, dupla retesz-zárral vannak felszerelve, így az ilyen kocsik esetében csak záron keresztül lehetséges a művelet elvégzése. Mivel ezek a zárak kizárólag csak akkor nyílnak ki, ha a megfelelő kulcsot érzékelik, egy kicsit „be kell csapni” az autót, hogy kinyíljon az ajtaja.
    Sajnos ez a trükk csak akkor vethető be, ha hibátlanul működik az ajtózár, egy kisebb hiba esetén nem lehet így trükközni a vele. Ilyen hiba lehet például, ha a Skoda tulajdonosa sosem nyitotta kulccsal a kocsit, rendszerint csak a távirányítót használta, így a zárat belepi a por és egyéb szennyeződések, berohad, vagy fel van törve…

Mindenképpen szükség van szakemberre a Skoda autózár nyitásához?

 

Egyértelműen igen. Semmiképpen ne próbáld meg egyedül megoldani a helyzetet, hiszen csupán két megoldás jöhetne szóba:

 

  • Az egyik a drót használata, amivel garantáltan össze fogod karcolni a kocsidat, ráadásul az újabb típusú autóknál még csak eredményre sem vezet, hiszen az elektronikai rendszer illetéktelennek érzékel majd téged, és nem nyílik ki.
  • A másik az, hogy betöröd a szélvédőt, vagy az egyik ablakot, ami nem csak veszélyes, de még költséges kárt is okozol vele saját magadnak.

 

Érdemes tehát a feladatot szakemberre bízni, aki elég tapasztalattal és megfelelő szerszámokkal rendelkezik ahhoz, hogy karcolás és egyéb sérülés nélkül kinyissa a kocsi ajtaját és megmentsen szorult helyzetedből.

Tel: +36 20 / 575-1595

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95