Erre figyelj, ha a  Ford Focus ajtó nem nyílik!

 

Nem, nem a bosszankodás, és az ideges kapkodás a megoldás, sőt nem is az, hogy betolod a bontóba… Habár minden bizonnyal az utóbbi már igen szélsőséges opció, és kevesen hajlanak rá, mindenesetre mi ajánlunk egy sokkal kevésbé stresszes és költséges megoldást, ha a Ford Focus ajtó nem nyílik.

 

A Ford az autók úttörője

 

Sokan kedvelik a Ford autóit, egyesek a márka iránti hűségükből fakadóan, míg mások az általa nyújtott megfizethető kényelemből kifolyólag. A Ford az autógyártás egyik alapvető ikonjának számít, így sokan megbíznak a cég által forgalmazott modellekben. A bizalom pedig nem alaptalan, számtalan nagyszerű modellt dobott a piacra a cég az elmúlt több mint 100 év alatt, amik megannyi fogyasztói igényt képesek kielégíteni.

Az egyik legsikeresebb modelljük a Ford Focus, 1998-as debütálásától kezdve a közelmúltig mint egy 5 milliós eladással büszkélkedhet, ami az autók eladási listájának 40. helyét is jelentette. A kétezres évek elején végeztek rajta némi változtatást kívül és belül, így formája és teljesítménye a mai napig vonzó a vásárlók számára.

 

Megbízható autó – de a baj nem válogat

 

A Ford Focus sikere tehát nem alaptalan. Ár-érték arányban kitűnő családi autó, amire minden bizonnyal sok évig számíthat tulajdonosa. A baj azonban márkától és évjárattól függetlenül sem válogat, és bizony előfordulhat, hogy a Ford Focus ajtó nem nyílik. Az első szériás modellek még kulcsos központi záras megoldással működnek, így egészen más probléma állhat a meghibásodás hátterében, mint a későbbi évjáratú, távvezérlésű modelleknél.

 

Mi az oka, ha nem nyílik a kulcsos központi zár?

 

A kulccsal működő zárak egyik gyenge pontja, hogy a mechanikusan működő zárrendszerbe bármi bekerülhet, ami ellehetetleníti a nyitást.

Ez bekövetkezhet egy sikertelen feltörési kísérletből, de akár némi homok is eltömítheti, felsértheti a zár belsejét. Sajnos időnként a használatból eredő kopás is eredményezheti, hogy a Ford Focus ajtó nem nyílik.

Fontos, hogy ilyenkor semmiképp se kezd el feszegetni, “feltörni” a zárat, mert amíg nem egyértelmű a meghibásodás eredete, lehet, hogy ezzel pont rontani fogsz a zár állapotán, vagy beletöröd a kulcsod.

Helyette inkább hívj minket: rendkívül gyorsan kiérkezünk, és szakszerűen megoldjuk a gondot.

 

Mi az oka, ha nem nyílik távvezérlésű központi zár?

 

A távvezérléses zárak meghibásodása kétféle eredetű is lehet. Okozhatja a kapcsoló hibája, de az autó műszaki problémája is.

Mivel az autók a távkapcsolókhoz vannak tanítva, így ez esetben előfordulhat, hogy egész egyszerűen ez a társítás megszűnt. Érdemes ellenőrizni a kapcsoló állapotát is, hiszen egy kisülés, vagy zárlat is állhat a probléma hátterében.

Az viszont a távvezérlésű és a kulccsal működő központi zárakban is közös, hogy mindkét esetben minket érdemes hívni, mert egyedi eszközökkel gyorsan lokalizáljuk a probléma helyét, majd azt célszerűen és gyorsan orvosoljuk, így te időt és pénzt takaríthatsz meg!

A távirányítót fel lehet újból programozni manuálisan, vagy számítógéppel, tipustól függően.

A távirányítót a helyszínen is tudjuk cserélni, programozni, és az immobiliser chipet átrakni, így a márkaszervíz árainál olcsóbban megúszod!

Ami meg gyakran előfordul, hogy lemerül az akkumlátor, így a távirányítód ezért nem működik, a zárfeltörést pedig a záron mindenképp látni fogod, ahogy elhajlott a lemez…

A youtubeon látható autónyitási módok a légpárnás ajtófeszítések, és kilincsmeghúzások nem működnek, mert az autó reteszes szerkezetű, ami azt jelenti, hogy ha bent ülnél sem tudnád kinyitni kulcs nélkül…

 

Ha csak az egyik ajtó nem nyílik

 

Ilyenkor az ajtó se kívülről, se belülről nem nyitható. Az elektromechanikus ajtózár ment tönkre. A hátsóajtónál szerencsésen leszedhető az ajtókárpit, de löl számolnod kell a kárpit sérülésével is!

Ha lent van a kárpit, akkor az ajtózárat kell roncsolással kinyitásra bírnod, majd cserélni a zárszerkezetet.

Ha gondolod ezt mi si meg tudjuk oldani, aminek munkadíja 25. 000 Ft+ Áfa

 

Minden bizonnyal még sok évig hódítani fog a Ford márka Focus modellje – és úgy tervezzük, hogy mi is sokáig itt leszünk még, hogy segítsünk, ha esetleg nem nyílna az autód zárja!

 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95