Ha a távirányító nem reagál a legjobb döntés a szaksegítség kérése!

 

Jó dolog néha egyedül utazni: nem kell senkihez alkalmazkodni, akkor indulsz tovább, amikor jónak látod, akkor tudsz elmenni pihenni, mikor elfáradtál. Van azonban hátránya is a dolognak. Például mikor másnap indulnál haza, de az autó távirányító nem reagál, nem akar neked engedelmeskedni. Se kép, se hang. Mit lehet ilyenkor tenni?

Ha a távirányító nem reagál, több dolog is lehet a háttérben. Az egyik, amire mindenki egyből gondol ilyen esetben, az, hogy lemerült az elem a távirányítóban.

Ha azonban nem ez a baj, hanem valami meghibásodás történt, akkor  javítani, vagy bizony programozni kell a kocsid távirányítóját. Fontos, hogy mindenképpen fordulj szakemberhez, mielőtt magadnak diagnosztizálod a problémát!

 

Mennyire nagy a baj?

 

Ha korábban azt vetted észre, hogy nehezen reagál a távirányító, és jobban belegondolva tényleg régen volt cserélve az elem, akkor valószínűleg megvan a hiba oka. Ha kulccsal tudod nyitni a kocsit, akkor igazából nincs nagy baj: tudod folytatni az utadat, és el tudsz menni a legközelebbi szakemberig, aki kicseréli majd az akkumulátort. Érdemes ezt minél hamarabb elintézned!

A dolog egy kicsit macerásabb, ha a kocsid nem nyílik kulccsal, vagy ha az autó akkumulátora van lemerülve. Ez esetben ugyanis olyan szakembert kell keresned, aki az autózár kinyitásában is tud segíteni, lehetőleg roncsolásmentesen, majd utána bebikázza a kocsidat is, ha kell.

Ha az autó aksija merült le, vagy a távirányító „felejtette el” a programot, akkor mindenféleképpen újraprogramozás vár rád, még akkor is, ha egyből sikerült bebikázni az autót. Ha nyitva van a jármű ajtaja, akkor elképzelhető, hogy a gyújtás ráadásával újra lehet kódolni a távirányítót, ám ha nem, akkor szükség lesz egy szakemberre, aki diagnosztikai csatlakozóval és egy speciális számítógépes programmal helyre teszi a dolgokat.

 

Mi a teendőd, ha a távirányító nem reagál?

 

Hívj minket, mondd el, mit tapasztaltál, milyen típusú autód van, és mikor gyártották. A kollégánk ennyi információ alapján fel tud készülni a szerelési folyamatra, hogy a helyszínen még gyorsabban menjen a dolog.

A legfontosabb, hogy ne próbáld meg egyedül megoldani a problémát ne bízd ismerősökre és nem hivatalos, „sufnituning” szakemberekre sem, hiszen sokkal nagyobb kárt tehettek a kocsiban, mint ami eredetileg volt.

Ha újra kell programozni a távirányítót, ahhoz szükség lesz az autódra, a távirányítóra, egy speciális csatlakozóra és egy megfelelő számítógépes programra, melynek segítségével a szakember könnyen orvosolja a problémát és újra használhatod is a kocsidat. Ezeket természetesen nem neked kell beszerezni: te adod a kocsit és a hibás távirányítót, mi hozzuk a laptopot, a csatlakozót és a szaktudást!

Elérhetőségem: +3620/575-1595

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95