Profi megoldások széfnyitásra

 

Egy széf kinyitása igazán könnyűnek tűnik a filmekben. A tapasztalt betörő 2 mozdulattal kitárja az ajtókat, majd felmarkolja az értékeket és futás! Az életben viszont ez nem így működik. A széfek nagyon biztonságosak, pontosan azért, hogy illetékteleneknek szinte lehetetlen legyen hozzáférni a belehelyezett értékekhez. Bonyolódik a helyzet, ha elromlik a zár és te magad szeretnéd kinyitni. Mutatjuk, mit kell tenned, ha széfnyitásra van szükséged!

Ha nagyobb értéket tartasz a lakásodban – legyen szó készpénzről, ékszerekről vagy eszmei értékkel bíró tárgyakról – akkor érdemes beszerezned egy széfet. Így biztos lehetsz abban, hogy csak te férhetsz hozzá ezekhez a dolgokhoz, és ha illetéktelen jut a lakásba, akkor sem viheti el legféltettebb kincseidet.

 

Azonban előfordul, hogy a széf valami miatt meghibásodik, és te magad sem tudod kinyitni. Ilyenkor nem célszerű egyedül hozzáfogni a javításhoz, inkább ajánlott szakember segítségét kérni.

 

DIY széfnyitás – miért ne próbálkozz vele?

 

Először is: valószínűleg nem fog sikerülni. Cserébe viszont egy életre tönkre is teheted a szerkezetet.

Gondolj csak bele, hányféle széf létezik! Ezek mindegyike más módon nyílik és záródik, külön-külön praktikájuk van. Éppen ezért hiba esetén is eltérő eljárást kell alkalmazni a kinyitásukhoz.

A mechanikus kombinációs széfzárak egyedi számkombinációval nyílnak. Ehhez szükség van egy kis mechanikai érzékre és jó memóriára, viszont cserébe nem kell kulcsot rejtegetni a lakás különböző pontjain.

Ennek egy modernebb formája az elektronikus kombinációs széfzár, amely már nyomógombokkal van felszerelve.

Egy harmadik verzió a kulcsos széfzár, melyhez csak egy megfelelő rejtekhelyre van szükség a tollkulcs biztonságba helyezéséhez.

…és persze vannak ezek kombinációi, valamint még néhány típus, amit most felsorolni is hosszú lenne.

 

Fontos tudni, hogy minél alacsonyabb árkategóriás széfről van szó, annál kevésbé biztonságos!

 

Vagyis annál könnyebb kinyitni – nekünk is és a betörőknek is.

Bármelyikre is essen a választásod, mindegyikre igaz, hogy meghibásodás esetén tilos hozzányúlni!

Már a feszegetés is költséges károkat okozhat a szerkezetben, ezért mindig szakember segítségét kell kérni.

 

Biztonságos szakembert hívni a széfnyitásra?

 

Sokakban felmerül a probléma: ha a szakember tudja a címet és a széf kombinációját is, akár vissza is élhet az információval… No meg persze az is felmerül sokakban, hogy a neten látott hirdetést felhívva a kiérkező „szakember” kinyitja a széfet, majd angolosan távozik a tartalmával.

 

Ha ez így lenne, már nagyon régen egy börtönben ülnénk. Ám mivel cégünk már egy jó ideje működik, és nem hogy rendőrségi ügyünk, de még egy NAV-felszólításunk sem volt soha, ezért biztosíthatunk róla, hogy megbízhatóak vagyunk. Minden esetben igazoljuk magunkat, és természetes, hogy nem jegyezzük fel a megadott kódot és a kulcs rejtekhelyét sem. Ha minket hívsz, nem kell aggódnod a biztonság miatt. Az értékeid őrzője viszont szakértő kezek között „gyógyul”.

Mellesleg nekünk nem szükséges a kód, vagy kulcs, hiszen anélkül is kinyitjuk! 

 

Hogy akadályozhatod meg a széf meghibásodását?

 

Sajnos erre nincsenek praktikák, óhatatlan, hogy sok használat után valami miatt elromlik a széf zárja. A legtöbb, amit tehetsz az épségéért, ha azonnal tárcsázol egy szakembert és megvárod, míg megfelelő szerszámokkal és szakmai tudással rendelkező megjavítja az elromlott szerkezetet, vagy cserélni.

 

Az interneten fellelhető megoldási javaslatok legtöbbször csak elméletben működnek, így nem is érdemes kísérletezni vele. Hasonló a helyzet a filmes trükkökkel is – ahogy repülni sem tudsz úgy, mint Superman, és karmaid sem nőnek, ha sokszor nézed meg az X-men mozikat, úgy széfet nyitni sem fogsz tudni, csak azért, mert láttad már a filmekben…

 

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!