Azonnali, SOS Zárnyitás bármikor!

 

Egy ajtó legfőbb feladata az, hogy ne nyíljon ki bárkinek, ugye? De te nem egy bárki vagy… mi van, ha mégis zárva marad? Ha a saját bejáratod előtt állsz tehetetlenül, akkor már egy kicsit túlteljesítette a feladatát. Ha a kulcs nem nyitja az ajtót, bele sem megy, nem fordul el a zárban vagy éppen a nyitott nyílászáróval nem boldogulsz, akkor nem kérdés, hogy segítségre van szükséged.

Még mielőtt megfordulna a fejedben, hogy egyedül állsz neki a probléma megoldásának, egyszerűbben szólva szétvered ezt az ajtót, fontos tudnod, hogy a zár egy nagyon összetett szerkezet, ezért igen nagy károkat okozhatsz néhány rossz mozdulattal. Bár elsőre idő- és pénzpazarlásnak tűnhet, de mégis inkább hívj azonnal szakembert a helyszínre és ne próbálkozz egyedül, ugyanis mind az ajtó esztétikájában, mind pedig a technikai részben okozhatsz olyan kárt, aminek a megjavításához mélyen a zsebedbe kell majd nyúlni. Ha szeretnéd ezt elkerülni, mentsd el már most a telefonszámunkat és tárcsázz azonnal, ha észlelted a problémát!

 

Zárnyitás, ha régi fajta zár van az ajtón

 

A hagyományos zárakhoz tartozó a kulcsokat „tollasnak” nevezzük, ennél a típusnál a szár végén egy vagy két irányba úgynevezett bástyák, vagy másnéven tollak helyezkednek el – innen a név. Ezek a kulcsok jellemzően jóval hosszabbak, mint a cilinderes zárba illő kulcsok, amiket a legtöbb ajtónál látni lehet. Mivel nem számítanak túl biztonságosnak, jellemzően régi garázskapukon, kertajtókon, pincelejáratokon, esetleg szobaajtókon találkozhatsz ilyen megoldásokkal. Hátrányuk egyben az előnyük is: ha ilyen zárral gyűlt meg a bajod, gyorsan és egyszerűen ki tudjuk nyitni, illetve meg tudjuk javítani.

 

Mi a helyzet akkor, ha cilinderes zárról van szó?

 

A cilinderes zárak ma már a legelterjedtebb szerkezetek Magyarországon. Ezekbe illeszkednek az apró, a köznyelvben úgynevezett „elzett” kulcsok (bár fontos tudni, hogy az Elzett nem egy típus, hanem egy márka…). Sokkal biztonságosabbak, mint a tollas zárak, így a legtöbben erre a szerkezetre váltottak hazánkban azok is, akik korábban tollas zárakat használtak. Ám egy idő után ezek a zárbetétek is meghibásodhatnak, és előfordulhat, hogy nem nyílnak vagy zárulnak – ilyen esetben ugyanúgy segítséget kell kérned. Bár egy picit több időt vesz igénybe, de nem lehetetlen ezeknek sem a javítása!

 

Javítás vagy zárcsere?

 

Amennyiben nincs nagy gond, sok esetben elég, ha csak a zárbetétet szereljük meg, és a meghibásodásnak már nyoma sincs, vagy cseréljük.

Előfordulhat azonban, hogy ennél komolyabb a probléma, ebben az esetben viszont az egész zárszerkezet cseréjére szükség lehet. Ha egy kicsit is úgy látjuk, hogy a javítással nem érnénk el a kívánt célt, mindenképpen a teljes szerkezet kicserélését javasoljuk, így nem kell aggódnod, hogy rövid időn belül visszatér a hiba. Ez azonban minden esetben csak a helyszínen dől el, mindenképpen látnunk kell a zárat, mielőtt döntünk.

 

Zárnyitás non-stop – igen, hajnali 3-kor is…

 

Tudjuk, hogy a zár mindig a legrosszabbkor adja meg magát, véletlenül sem munkaidőben rakoncátlankodik (vagy ha mégis, akkor pont a munkát hátráltatja). A zárszerkezet meghibásodása már önmagában is kellemetlen – ne tetézd azzal, hogy reggelig az ajtó előtt állsz! Hívj minket bármikor: hétköznap, hétvégén, ünnepnapon, éjjel vagy nappal, és sietünk, hogy megoldjuk a problémád!

 

Mennyibe kerül a zárnyitás?

 

Ez minden esetben egyedi, de ne aggódj, addig nem nyúlunk az ajtóhoz, amíg előzetesen nem tájékoztatunk a várható összegről. Jó hír viszont, hogy a fővárosban a kiszállás is ingyenes, így erre nem kell plusz költségeket számolnod, ha bajba kerültél.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button