Azonnali, SOS Zárnyitás bármikor!

 

Egy ajtó legfőbb feladata az, hogy ne nyíljon ki bárkinek, ugye? De te nem egy bárki vagy… mi van, ha mégis zárva marad? Ha a saját bejáratod előtt állsz tehetetlenül, akkor már egy kicsit túlteljesítette a feladatát. Ha a kulcs nem nyitja az ajtót, bele sem megy, nem fordul el a zárban vagy éppen a nyitott nyílászáróval nem boldogulsz, akkor nem kérdés, hogy segítségre van szükséged.

Még mielőtt megfordulna a fejedben, hogy egyedül állsz neki a probléma megoldásának, egyszerűbben szólva szétvered ezt az ajtót, fontos tudnod, hogy a zár egy nagyon összetett szerkezet, ezért igen nagy károkat okozhatsz néhány rossz mozdulattal. Bár elsőre idő- és pénzpazarlásnak tűnhet, de mégis inkább hívj azonnal szakembert a helyszínre és ne próbálkozz egyedül, ugyanis mind az ajtó esztétikájában, mind pedig a technikai részben okozhatsz olyan kárt, aminek a megjavításához mélyen a zsebedbe kell majd nyúlni. Ha szeretnéd ezt elkerülni, mentsd el már most a telefonszámunkat és tárcsázz azonnal, ha észlelted a problémát!

 

Zárnyitás, ha régi fajta zár van az ajtón

 

A hagyományos zárakhoz tartozó a kulcsokat „tollasnak” nevezzük, ennél a típusnál a szár végén egy vagy két irányba úgynevezett bástyák, vagy másnéven tollak helyezkednek el – innen a név. Ezek a kulcsok jellemzően jóval hosszabbak, mint a cilinderes zárba illő kulcsok, amiket a legtöbb ajtónál látni lehet. Mivel nem számítanak túl biztonságosnak, jellemzően régi garázskapukon, kertajtókon, pincelejáratokon, esetleg szobaajtókon találkozhatsz ilyen megoldásokkal. Hátrányuk egyben az előnyük is: ha ilyen zárral gyűlt meg a bajod, gyorsan és egyszerűen ki tudjuk nyitni, illetve meg tudjuk javítani.

 

Mi a helyzet akkor, ha cilinderes zárról van szó?

 

A cilinderes zárak ma már a legelterjedtebb szerkezetek Magyarországon. Ezekbe illeszkednek az apró, a köznyelvben úgynevezett „elzett” kulcsok (bár fontos tudni, hogy az Elzett nem egy típus, hanem egy márka…). Sokkal biztonságosabbak, mint a tollas zárak, így a legtöbben erre a szerkezetre váltottak hazánkban azok is, akik korábban tollas zárakat használtak. Ám egy idő után ezek a zárbetétek is meghibásodhatnak, és előfordulhat, hogy nem nyílnak vagy zárulnak – ilyen esetben ugyanúgy segítséget kell kérned. Bár egy picit több időt vesz igénybe, de nem lehetetlen ezeknek sem a javítása!

 

Javítás vagy zárcsere?

 

Amennyiben nincs nagy gond, sok esetben elég, ha csak a zárbetétet szereljük meg, és a meghibásodásnak már nyoma sincs, vagy cseréljük.

Előfordulhat azonban, hogy ennél komolyabb a probléma, ebben az esetben viszont az egész zárszerkezet cseréjére szükség lehet. Ha egy kicsit is úgy látjuk, hogy a javítással nem érnénk el a kívánt célt, mindenképpen a teljes szerkezet kicserélését javasoljuk, így nem kell aggódnod, hogy rövid időn belül visszatér a hiba. Ez azonban minden esetben csak a helyszínen dől el, mindenképpen látnunk kell a zárat, mielőtt döntünk.

 

Zárnyitás non-stop – igen, hajnali 3-kor is…

 

Tudjuk, hogy a zár mindig a legrosszabbkor adja meg magát, véletlenül sem munkaidőben rakoncátlankodik (vagy ha mégis, akkor pont a munkát hátráltatja). A zárszerkezet meghibásodása már önmagában is kellemetlen – ne tetézd azzal, hogy reggelig az ajtó előtt állsz! Hívj minket bármikor: hétköznap, hétvégén, ünnepnapon, éjjel vagy nappal, és sietünk, hogy megoldjuk a problémád!

 

Mennyibe kerül a zárnyitás?

 

Ez minden esetben egyedi, de ne aggódj, addig nem nyúlunk az ajtóhoz, amíg előzetesen nem tájékoztatunk a várható összegről. Jó hír viszont, hogy a fővárosban a kiszállás is ingyenes, így erre nem kell plusz költségeket számolnod, ha bajba kerültél.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Call Now Button