Az elveszett, vagy ellopott autókulcs ellenszere

2016. aug. 22. | Egyéb

Kulcskereső kulcstartók

Ki ne vágyott volna már arra, hogy elveszett kulcsait fel tudja hívni?

Ha valaki kizárja magát a lakásából vagy kocsijából, olyankor a kulcsot legtöbb esetben bezárja a járműbe, vagy a lakásba, így hiába is jelezne a kulcscsomó, hogy hol van, akkor is segítséget kellene hívni a zár feltörésére. Más esetekben viszont segíthetnek a kulcscsomóra szerelt nyomkövetők.

Ezek az apró, kulcstartók csupán azt a célt szolgálják, hogy „felhívhassuk” a kulcsunkat, illetve hogy láthassuk, hogy a térképen hol helyezkedik el. Néhány szenzor visszafelé is működik: a kulcs segítségével kereshető a mobil készülék.

Összeszedtünk néhány nyomkövetőt, melyek segíthetnek orvosolni az elveszett kulcs problémáját:

Itthon egyelőre kevés ilyen eszközt lehet beszerezni, de külföldről megrendelhető bármelyik modell.

A Nokia Treasure Tag– et például 4718 Ft-ért vehetjük meg. A telefonra letöltött applikáció segítségével akárhány szenzort nyomon követhetünk, feltéve, hogy megfelelő távolságon belül vannak. Az app azonnal jelez, ha ezen a távolságon kívül kerül az NFC alapú szenzor.

Nokia kulcskereső

 

Az HTC hasonló nyomkövetője Bluetooth alapú, ára 10 ezer Ft körül alakul.

HTC kulcskereső

Az USA talán legnépszerűbb nyomkövetője a Tile 25 dollárért kapható. Elegáns és egyszerű, akárcsak a TrackR, mely korábban készült, bár némileg egyszerűbb, kevésbé jól használható applikációval rendelkezik és 30 dolláros áron szerezhető be darabja.

A fentieken kívül még számos egyéb fejlesztés is napvilágot látott a közelmúltban, mint például a Chipolo, az Elgato, a Zomm, vagy az XY Find It.

A piac egyre bővül, így várhatóan hamarosan az árak is lejjebb szorulnak.

Addig pedig, ha elvesztette a kulcsát, hívja szakértőinket, akik megbízható módon hazaengedik!

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95