Hogyan válasszunk biztonsági széfet?

2016. dec. 27. | Széfnyitás

Milyen széfeket ne válassz semmiképpen?

Mindenkinek van valami értéke, amit biztonságban szeretne tudni, legyen az okirat, ékszer vagy akár hitelkártya. Hogyha pedig nem bízunk a lakás biztonsági rendszerében vagy nem szeretnénk erődben élni, akkor jó megoldás egy otthoni széf beszerzése. Ezen a ponton pedig érdemes eldönteni, milyet válasszunk különböző szempontok szerint.

El kell döntenünk, hogy rögzíteni szeretnénk-e, esetleg beépíteni a falba vagy egy bútorba vagy teljesen szabadon hagyni és csak a falhoz vagy a padlóhoz rögzíteni. Nagyobb védettséget jelent, hogyha beépítjük, azonban több munkával is jár, ezt érdemes mérlegelnünk. A legmagasabb biztonsági fokozatot a falba vagy padlóba épített, esetleg betonnal is megtámogatott széf, ami amellett, hogy elkerüli a kíváncsi tekinteteket, de kevéssé is mozgatható.

Azt is ki kell találnunk, hogy a széfben mekkora értéket és milyen méretű tárgyakat szeretnénk tárolni. Árérték arányban számba kell vennünk, hogy mennyit szánunk a széfre, mennyit ér meg nekünk a tárgyaink védelme. Szakértőnk szerint ötvenezer forint alatti széfet nem is érdemes megvenni, hiszen az olcsóbb széfeket már egy csavarhúzóval is ki lehet nyitni.

Fontos szempont még a nagy kockázatvállalású tűzállóság, hogyha adathordozó eszközöket vagy okiratokat tárolunk a széfben. De ugyanúgy létezik ütésálló és fúrásbiztos széf is.

A fentiek mellett a széfeket leginkább zártípus szerint lehet csoportosítani, vannak kulcsos széfek, mechanikus számzáras, illetve ezek kombinációi.  Biztonsági szempontból nincs nagy különbség széfek között, azt kell eldöntenünk, hogy melyik a legkényelmesebb számunkra, könnyebben jegyzünk-e meg egy kombinációt vagy inkább tartunk magunknál kulcsokat.
Számkódos széfeknél érdemes ügyelni a széf jelzéseit, hiszen ha lemerül az akkumulátor, akkor utána közel lehetetlen kinyitni. A kis kulcsokkal nyitható széfeket egyáltalán nem javasoljuk, inkább a tollas kulccsal nyithatóak hatékonyabbak.

A fentiek mellett vannak olyan speciális széftípusok, amelyek adott eszközök vagy tárgyak tárolására lettek kitalálva, ilyenek például a laptop széfek, a fegyvertároló széf, illetve akár olyan is ami csak pénzbedobó nyílásokkal rendelkezik, így anélkül lehet bele pénzt helyezni, hogy kinyitnánk a széfet.

Felkeltettük érdeklődésed, kérdésed van?

Keress bátran!

06 20 575 15 95

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!