A 3D nyomtatott kulcs titkai

 

3D nyomtatott kulcsos zárbetét

Két éve került bemutatásra a svájci, fémből, 3D nyomtatási eljárással készült fémkulcs. Mára már évi több tízezer darabot gyártanak, és ez a szám a technika fejlődésével egyre csak növekszik.

A különlegessége a kulcs visszahajtott peremébe mart kódolt mintázat, ami nem látható, csak ha levájuk a kulcs tetejét, így nem másolható, nem vehető róla minta, és lockpicking módszerrel, vagyis kis drótokkal benyulkálva sem nyitható a gyártó szerint.

3D nyomtatott kulcsos zárbetét oldalról

Valóban különleges a zárbetét, 14 db oldalanként 7-7 lemez található benne, a fúrásvédelem, és az alján végigfutó törésvédő acélgerinc igazi kihívás a betörőknek.

3D nyomtatott kulcsos zárbetét- Stealth key

A moduláris kialakítás a zárszerelők álma, mert így a betét hossza az ajtó szélességéhez variálható akár a helyszínen.

A roncsolás nélküli nyitása valószínűleg nem sokág várat magára…

Egyrészt sok gyakorlással lockpickinggel is nyitható lesz, másrészt pedig a 3 D nyomtatás egyben lehet a sebezhetősége is…

A lakossági ára 80. 000 Ft+ Áfa körüli jelenleg Magyarországon, ami igencsak behatárolja a célközönséget, ez a prémium termék. Utólagos kulcsrendelés is 40. 000 Ft+ Áfa lehet, és ez is csak kintről rendelhető. Ennek előnye a biztonság, de hátránya az ár, és a megérkezési idő.

 

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes
Call Now Button