Beszorult a tollas kulcs, mi lesz most?

2018. jan. 8. | Autónyitás, Kulcs, Lakáskulcs

Hogyan lehetséges a beszorult a tollas kiszedése?

 

Beszorult a tollas kulcs az ajtódba, se ki, se be. A legrosszabb, ami történhet a saját lakásod előtt, ugyanis még csak itt sem tudod hagyni a kulcsot, hiszen ha valaki elviszi, már lesz kulcsa a lakásodhoz.

Amilyen mázlid van, egy tolvajnak egyből sikerülne kivennie belőle a kulcsot. Ha a fejed már vörösödik, erősen verejtékezel, elkapott a pánik és már rángatod a beragadt kulcsot, megmutatjuk, mit csinálj az idegeskedés helyett!

 

Annak, hogy egy kulcs ilyen csúnyán beragad, több oka lehet, ám senkit sem lehet hibáztatni miatta. Lehet, hogy a nagy sietségben rosszul mozdítottad a kulcsot, vagy kölcsönadtad, és valaki nem megfelelően használta, de az is lehet, hogy a gyerekek piszkálták meg a kulcsot, mert unatkoztak, amíg te telefonáltál. A leggyakoribb, hogy rossz kulcsot teszünk bele…

Valójában a miért a jelen pillanatban mindegy is a hiba oka, foglalkozz inkább a hogyannal, vagyis hogyan keveredsz ki a pácból?

A problémát mindenképpen meg kell oldani, hiszen tehetetlenül állsz az ajtód előtt, amibe beszorult a tollas kulcs.

 

Mit NE tegyél, ha beszorult a tollas kulcs?

 

Számos praktika létezik a probléma megoldására, ám biztos lehetsz abban, hogy egy szakember egyiket sem javasolná.

Az egyik legelterjedtebb trükk, hogy bele kell fújni a zárba, az pedig „elengedi” a kulcsot. Na jó, ezt igazából kipróbálhatod, hiszen ezzel nem teszel kárt a járműben. Ha sikerül, akkor igen nagy mázlid volt. Valószínűbb azonban, hogy csak még furábban fognak rád nézni az emberek, miközben a kulcs továbbra sem mozdul.

Ha rángatod, feszegeted, esetleg megpiszkálod hajtűvel, csavarhúzóval vagy harapófogóval, érdemes előkészítened a pénztárcádat is, ugyanis ez a végén nem két filléredbe fog kerülni a zárcsere.

Sőt, amilyen napod van, még bele is törheted a kulcsot a zárba, ami tényleg megkoronázása lehet a szorult helyzetednek. Még mielőtt feltennéd apróhirdetésbe, hogy „eladó lakás beépített kulccsal”, állj meg egy picit és gondolkozz!

 

„Jó, de akkor mit tegyek, ha beszorult a tollas kulcs?“

 

A megoldás két bűvös szóban rejlik: hívj szakembert!

A tárcsázáshoz nem kell a zárban bennehegynod a lakáskulcsod, a segítség pedig a helyszínre érkezik. Egy ilyen problémákra szakosodott szerelőnek vannak a probléma megoldására speciális eszközei, így ő könnyedén ki tudja majd venni neked a kulcsot. Ha úgy látja jónak, akár az egész zárat kiszereli, így biztonságosan, roncsolás nélkül tudja kivenni a kulcsot. A lényeg, hogy biztosan nem keletkezik sérülés sem a kulcsban, sem a zárban, így kis fúrással működőképes marad.

Mivel a legtöbb esetben ez a helyszínen elvégezhető munka, így hamar bejutsz a lakásodba.

Érdemes már most elmentened a megfelelő telefonszámot, hogy ha bármilyen hasonló probléma adódna, ne kelljen Wifi-t vadásznod, hanem egyből tudd hívni a megfelelő szakembert.

 

Tel: +36 20 / 575-1595

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes
Call Now Button