Beszorult a tollas kulcs, mi lesz most?

2018. jan. 8. | Autónyitás, Kulcs, Lakáskulcs

Hogyan lehetséges a beszorult a tollas kiszedése?

 

Beszorult a tollas kulcs az ajtódba, se ki, se be. A legrosszabb, ami történhet a saját lakásod előtt, ugyanis még csak itt sem tudod hagyni a kulcsot, hiszen ha valaki elviszi, már lesz kulcsa a lakásodhoz.

Amilyen mázlid van, egy tolvajnak egyből sikerülne kivennie belőle a kulcsot. Ha a fejed már vörösödik, erősen verejtékezel, elkapott a pánik és már rángatod a beragadt kulcsot, megmutatjuk, mit csinálj az idegeskedés helyett!

 

Annak, hogy egy kulcs ilyen csúnyán beragad, több oka lehet, ám senkit sem lehet hibáztatni miatta. Lehet, hogy a nagy sietségben rosszul mozdítottad a kulcsot, vagy kölcsönadtad, és valaki nem megfelelően használta, de az is lehet, hogy a gyerekek piszkálták meg a kulcsot, mert unatkoztak, amíg te telefonáltál. A leggyakoribb, hogy rossz kulcsot teszünk bele…

Valójában a miért a jelen pillanatban mindegy is a hiba oka, foglalkozz inkább a hogyannal, vagyis hogyan keveredsz ki a pácból?

A problémát mindenképpen meg kell oldani, hiszen tehetetlenül állsz az ajtód előtt, amibe beszorult a tollas kulcs.

 

Mit NE tegyél, ha beszorult a tollas kulcs?

 

Számos praktika létezik a probléma megoldására, ám biztos lehetsz abban, hogy egy szakember egyiket sem javasolná.

Az egyik legelterjedtebb trükk, hogy bele kell fújni a zárba, az pedig „elengedi” a kulcsot. Na jó, ezt igazából kipróbálhatod, hiszen ezzel nem teszel kárt a járműben. Ha sikerül, akkor igen nagy mázlid volt. Valószínűbb azonban, hogy csak még furábban fognak rád nézni az emberek, miközben a kulcs továbbra sem mozdul.

Ha rángatod, feszegeted, esetleg megpiszkálod hajtűvel, csavarhúzóval vagy harapófogóval, érdemes előkészítened a pénztárcádat is, ugyanis ez a végén nem két filléredbe fog kerülni a zárcsere.

Sőt, amilyen napod van, még bele is törheted a kulcsot a zárba, ami tényleg megkoronázása lehet a szorult helyzetednek. Még mielőtt feltennéd apróhirdetésbe, hogy „eladó lakás beépített kulccsal”, állj meg egy picit és gondolkozz!

 

„Jó, de akkor mit tegyek, ha beszorult a tollas kulcs?“

 

A megoldás két bűvös szóban rejlik: hívj szakembert!

A tárcsázáshoz nem kell a zárban bennehegynod a lakáskulcsod, a segítség pedig a helyszínre érkezik. Egy ilyen problémákra szakosodott szerelőnek vannak a probléma megoldására speciális eszközei, így ő könnyedén ki tudja majd venni neked a kulcsot. Ha úgy látja jónak, akár az egész zárat kiszereli, így biztonságosan, roncsolás nélkül tudja kivenni a kulcsot. A lényeg, hogy biztosan nem keletkezik sérülés sem a kulcsban, sem a zárban, így kis fúrással működőképes marad.

Mivel a legtöbb esetben ez a helyszínen elvégezhető munka, így hamar bejutsz a lakásodba.

Érdemes már most elmentened a megfelelő telefonszámot, hogy ha bármilyen hasonló probléma adódna, ne kelljen Wifi-t vadásznod, hanem egyből tudd hívni a megfelelő szakembert.

 

Tel: +36 20 / 575-1595

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95

Call Now ButtonHívj fel!