Beragadt autóajtó kinyitásához hívj szakembert!

 

Már próbáltad szépen, gyengéden, óvatosan, erőszakosan és ordítoztál már hangosan, szidtad a távirányítót, a gyártót, a zárat, sőt, még az autó feltalálóját is, de a kocsiajtó mégsem nyílik. A zárak sem a távirányítóra, sem a kulcsra nem reagálnak.

Ott állsz az autód mellett és hirtelen úgy érzed, minden mérföldekre van onnan, ahol leparkoltál és fogalmad sincs, honnan kellene segítséget hívnod, vagy mit kell tenned ebben a helyzetben. Pedig a beragadt autóajtó kinyitása nem mission impossible.

A helyzet az, hogy bár valóban nem állnak túl fényesen a dolgaid, nem kell kétségbe esned, hiszen van megoldás a problémádra. Szóval mielőtt úgy döntesz, hogy azon nyomban feladsz egy hirdetést az extra biztonságos ajtókkal felszerelt kocsiról, állj meg egy pillanatra és cselekedj okosan!

A másik leggyakoribb, amikor csak egy ajtó szorult be, és az se kívülről, se belülről sem nyitható.

 

Mitől ragadt be az autóajtó?

 

Megszámlálhatatlanul sok ok állhat annak a hátterében, hogy egyik pillanatról a másikra nem engedelmeskednek a kocsi ajtajai. Elképzelhető, hogy a távirányítóban merült le az elem vagy maga a távirányító hibásodott meg, de az is lehet, hogy a zár vacakol valamiért.

Az is lehet, hogy valami miatt lemerült az akkumulátor vagy valamilyen mechanikai probléma lépett fel a járműnél.

Egy laikus számára ránézésre nagyon nehéz megállapítani, mi lehet a gond. Ha a napokban már tapasztaltad, hogy közelebb kellett állnod a kocsihoz a megszokottnál ahhoz, hogy kinyíljanak a zárak, akkor jogosan gyanakodhatsz a távirányító lemerült elemeire. Amennyiben pedig az utóbbi időben nem indult pöccre az autó, akkor elképzelhető, hogy az akksi lesz a ludas. Látatlanban persze ezek mind feltételezések.

Ha csak az egyik ajtó ragadt be, akkor az lehet valami mechanikus szakadás, törés, vagy áramelelátási probléma, kábelszakadás…

 

Lehetséges a beragadt autóajtó kinyitása?

 

Természetesen igen. Mégsem ajánljuk, hogy egyedül ess neki a feladatnak. Hacsak nem vagy autószerelő, akkor nem tudhatod biztosan, mi a kocsi baja, így nem érdemes magánakciókba kezdeni és trükközni. Ráadásul a működési elvét sem ismered…

Ha egy csavarhúzó vagy egy hajtű segítségével sikerül is kinyitnod a zárat, azzal a lendülettel dobhatod is a kukába az egészet, és hívhatsz egy szerelőt, aki borsos áron megjavítja a központi zárat, mert szinte biztos, hogy tönkreteszed. Közben pedig lehet, hogy egy kétperces elemcsere a távirányítóban elég lett volna a boldogsághoz. Ugyanez a helyzet az út szélén heverő tégla, az ideges autótulajdonos és a szélvédő triójával is, hiszen ha az akkumulátor merült le, te betörheted a szélvédőt, hogy kinyisd az ajtókat, nem leszel előrébb. Viszont gazdagabb leszel a tapasztalattal, miszerint a szélvédőcsere drága mulatság.

A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy gyorsan lehiggadsz és tárcsázod a telefonszámunkat. Budapest területén belül ingyen szállunk ki és azonnal elindulunk a hívásodat követően, így hamar szakértő kezekbe kerül a kocsid.

A Vw, Seat, Skoda, Bmw, Ford autózáraknál 80%- ban a zárszerkezet hibásodott meg, így azt kell kicserélni. 

Sajnos nincs minden tipushoz zárunk, így azt az alvázszám alapján szerezd be, és mi kicseréljük!

Munkatársaink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, így nem kell aggódnod amiatt, hogy megsérül az autód vagy a későbbiekben nem működik majd megfelelően a távirányító. Hamar kihúzunk a szorult helyzetedből és folytathatod is tovább az utadat!

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

Elérhetőségem: +36 20 575 15 95

 

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95