Hogyan lopjunk idegen lakásból?

2016. júl. 28. | Zárnyitás

A zárnyitással átvert lakatos esete…

 

Sokak számára egyértelmű, mért kérjük annak bizonyítását, hogy a lakás, amelyet az ügyfél számára kinyitunk, valóban az ügyfelünkhöz tartozik-e. Mások kritizálják bizalmatlanságunkat, mi viszont úgy gondoljuk, hogy a legjobb kapcsolatoknak is a pontos, egyértelmű elszámolás és a korrekt, transzparens hozzáállás a titka.

Egy Észak-Virginiai házba például lakatos segítségével jutott be a betörő azt ígérve, hogy ha bent lesz, ott keres majd olyan iratokat, melyek bizonyítják, hogy hozzá tartozik az ingatlan.

A zár kinyitása után viszont nekiállt kiüríteni a polcokat, szekrényeket az „iratok után kutatva”, mire a lakatos kijelentette, hogy rendőrt hív, ha nem tudják bemutatni az iratokat. Ekkor a betörő fogta magát és elfutott, a zárnyitó pedig értesítette a rendőrséget arról, hogy mi történt.

A történetben minden fél a szerepének megfelelően viselkedett: a betörő megfutamodásával bebizonyította bűnösségét, a lakatos pedig az előírásoknak megfelelően kérte, hogy azonosítsa magát.

Szerencsére az esetben néhány kipakolt polcnál nagyobb probléma nem történt.

A tanulság számunkra az, hogy a legfontosabb lépés a szakmánkban ügyfeleink bizalmának elnyerése, ugyanakkor nekünk is bíznunk kell ügyfeleinkben, ezért elengedhetetlenül fontos, hogy a feltörni kívánt lakcím és a lakó között bizonyíthatóan legyen valamilyen kapcsolat.

Forrás: http://www.huffingtonpost.com/2014/01/03/burglar-locksmith_n_4537442.html

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)
Call Now ButtonHívj fel!