Szokás mondani, az ördög nem alszik, értékeink védelméről fontos gondoskodnunk!

 

 

Évente több ezer autót törnek fel csak Magyarországon és visznek el értékeket az ülés alól, a kesztyűtartóból vagy a csomagtartóból. Nem akadályozhatjuk meg, hogy a magára hagyott kocsikat tolvajok környékezzék meg, ugyanakkor sokat tehetünk az ellen, hogy ne érjen nagy kár. Ebben segít mai cikkünk!
A megtörtént esetek azt mutatják, hogy a tolvajok rendszerint értékes zsákmánnyal távoznak, mikor feltörnek egy- egy kocsit, nyilván ezért nem csökken a statisztikában ezen elkövetések száma. A riasztó sajnos nem véd meg attól, hogy kirabolják az autónkat – ennél alaposabban kell felkészülni!

 

Hogyan védekezzünk az autófeltörés ellen?

 

Nincs rá garancia, hogy a magára hagyott autót nem fogja egy találékony tolvaj megtalálni, és eltulajdonítani a benne hagyott értékeinket. De tehetünk az ellen, hogy ne legyen olyan könnyű az autófeltörés, és másikat válasszon a parkolóban!

  • Mindenképpen olyan helyen parkolj, ahol jól látható – ha egy sötét kis utcában hagyod az autót, potenciális célpontot faragsz belőle.
  • Érdemes figyelni, hogy legyenek kamerák a közelben, de ha van rá lehetőség és tudod, hogy éjszakába nyúlóan maradsz valahol, érdemes zárt vagy őrzött parkolót keresni a környéken.
  • A bevásárlóközpontok által kínált parkolókat is érdemes kihasználni, hiszen ott folyamatosan szem előtt vannak az autók és kamerarendszer is figyelni a történéseket.
  • Mielőtt otthagyod a kocsit, mindenképpen ellenőrizd, hogy minden ajtót és ablakon bezártál-e.
  • Addig se hagyd nyitva a kocsit, amíg elugrasz pakolójegyet venni, hiszen percek alatt elvihetik belőle az értékeidet.
  • A tolvajok ma már előszeretettel használnak blokkolókat is, melyek a központi zár élesítését akadályozzák meg. Hiába zárod le a kocsidat távirányítóval és tűnik úgy, hogy minden rendben van, az ajtók és a csomagtartó nyitva maradhat, így mindenképpen ellenőrizd, mielőtt magára hagyod!

 

Mit tegyek, hogy ne érjen nagy kár, ha mégis megtörténik a baj?

 

A legfontosabb szabály, hogy soha ne hagyj értéket az autóban! A személyes iratoknak és az ékszereknek, pénznek nincs helye a kesztyűtartóban, az ülés alatt vagy a csomagtartóban. Ha rend van az autóban, akkor már kisebb eséllyel törik fel, mert egyértelműen látszik, hogy nem hagytál elöl értéket. Ha tudod, akkor hagyd nyitva üresen a kesztyűtartót is, hiszen ha azt látja a tolvaj, hogy ott sem talál semmi érdekeset, akkor már nyert ügyed lehet. Ha GPS-t használsz, azt is vidd magaddal, hiszen ha a tolvaj látja a tartót a szélvédőn, tudatosan keresni fogja azt.

A lényeg, hogy ha lehet, egy porszemet se hagyj a kocsiban! Minél kevesebb érték van benne, annál kisebb kár ér, ha mégis bejutnak. Légy mindig nagyon elővigyázatos és körültekintő, úgy elkerülheted a bajt!

 

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!