Hogyan zártam ki magam az autómból?

2017. Júl. 18. | Ajtónyitás, Autófeltörés

Kizártam magam az autómból, most mi lesz?

 

Ha van valami, amitől a sírás kerülgeti az embert, az az a pillanat, amikor rájössz, kizártad magad a saját autódból. Jó eséllyel épp egy zsúfolt pakolóban állsz nagybevásárlás után és már a nap is tűz, te pedig kétségbeesetten próbálod megoldani a helyzetet és teszed fel a kérdést: „De hogyan zártam ki magam az autóból?

És ami a legfontosabb: hogyan jutok vissza?”

 

Ha egyet tippelhetnénk, akkor valószínűleg már megint rohanásban voltál, a kulcs a kocsiban maradt, te pedig gyorsan becsaptad magam mögött az ajtót, hogy minél előbb odaérhess az értekezletre, a gyerekért az oviba vagy egy fontos vacsorára.

 

Természetesen a kulcs is lehet hibás a dologban, hiszen ha esetleg beletört a zárba miután elfordítottad, akkor sem tudsz újra bejutni a kocsidba, hacsak nincs a kéznél távirányító.

 

Még egy oka lehet annak, ha nem sikerül bejutnunk a saját gépjárművünkbe: ha a zár meghibásodott, vagy feltörték.

 

„Hogyan kerülhetem el, hogy kizárjam magam az autóból?”

 

Megakadályozni nem tudjuk, hogy a zár valaha meghibásodjon vagy véletlenül a járműben felejtsd a kulcsot. Egyetlen módszer van: elővigyázatosnak kell lenned!

 

Mindenképpen kell, hogy legyen egy pótkulcsod az autóhoz, melyet főként ezekben az esetekben fogsz majd nagyon értékelni.

 

Fontos, hogy semmiképpen ne a kesztyűtartóban vagy a gépjármű egyéb helyein tartsd a „mentőkulcsot”, hiszen a kizáródást követően rögtön értelmét veszti a dolog, inkább valamelyik rokonnál.

 

Ha nem mész hosszú útra, akkor az otthonodban van a legjobb helyen a pótkulcs, így te, vagy egy családtag haza tud érte menni, ha megtörténne a baj.

 

Ha hosszabb útra indulsz, akkor az utasodra érdemes bízni, vagy egy olyan táskába rejteni, amely szinte mindig nálad van, és soha nem hagyod a kocsiban.

„Mit tehetek, ha kizártam magam az autóból?”

 

Ha kizártad magad az autóból és sehol sem találod a pótkulcsot, vagy esetleg a kocsiban maradt az is, akkor már van ok az aggodalomra, hiszen beletelik majd egy kis időbe, mire újra kinyílik a gépjármű ajtaja.

 

Sok olyan téves információ kering az interneten, hogy egyszerűen be kell törni a szélvédőt a probléma megoldásához. Ez azonban amellett, hogy balesetveszélyes, igen drága mulatság is: míg egy szakember néhány ezer forintért alig pár perc alatt kinyitja a kocsidat, addig egy új ablak akár több százezer forintba is kerülhet, és addig sincs autód!

 

Olyan ötlet is, van, hogy a résnyire nyitott ablakon próbáljunk meg cipőfűzővel vagy dróttal benyúlni a kulcsért, de ennek a trükknek a működésére nincs garancia, ráadásul kevés autónál működik, hogy sikerüljön ez a művelet.

 

Mindenképpen szakembert kell hívnod, neki pedig bizonyítanod kell, hogy a szóban forgó jármű valóban a tiéd. Ha minket hívsz, sérülésmentesen kinyitjuk az autódat és újra a kezedben tarthatod a kulcsodat.

 

Biztos, ami biztos, mentsd el a számunkat már most!

06 20 575-15-95

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései:

Call Now Button