Hogyan zártam ki magam az autómból?

2017. júl. 18. | Ajtónyitás, Autófeltörés

Kizártam magam az autómból, most mi lesz?

 

Ha van valami, amitől a sírás kerülgeti az embert, az az a pillanat, amikor rájössz, kizártad magad a saját autódból. Jó eséllyel épp egy zsúfolt pakolóban állsz nagybevásárlás után és már a nap is tűz, te pedig kétségbeesetten próbálod megoldani a helyzetet és teszed fel a kérdést: „De hogyan zártam ki magam az autóból?

És ami a legfontosabb: hogyan jutok vissza?”

 

Ha egyet tippelhetnénk, akkor valószínűleg már megint rohanásban voltál, a kulcs a kocsiban maradt, te pedig gyorsan becsaptad magam mögött az ajtót, hogy minél előbb odaérhess az értekezletre, a gyerekért az oviba vagy egy fontos vacsorára.

 

Természetesen a kulcs is lehet hibás a dologban, hiszen ha esetleg beletört a zárba miután elfordítottad, akkor sem tudsz újra bejutni a kocsidba, hacsak nincs a kéznél távirányító.

 

Még egy oka lehet annak, ha nem sikerül bejutnunk a saját gépjárművünkbe: ha a zár meghibásodott, vagy feltörték.

 

„Hogyan kerülhetem el, hogy kizárjam magam az autóból?”

 

Megakadályozni nem tudjuk, hogy a zár valaha meghibásodjon vagy véletlenül a járműben felejtsd a kulcsot. Egyetlen módszer van: elővigyázatosnak kell lenned!

 

Mindenképpen kell, hogy legyen egy pótkulcsod az autóhoz, melyet főként ezekben az esetekben fogsz majd nagyon értékelni.

 

Fontos, hogy semmiképpen ne a kesztyűtartóban vagy a gépjármű egyéb helyein tartsd a „mentőkulcsot”, hiszen a kizáródást követően rögtön értelmét veszti a dolog, inkább valamelyik rokonnál.

 

Ha nem mész hosszú útra, akkor az otthonodban van a legjobb helyen a pótkulcs, így te, vagy egy családtag haza tud érte menni, ha megtörténne a baj.

 

Ha hosszabb útra indulsz, akkor az utasodra érdemes bízni, vagy egy olyan táskába rejteni, amely szinte mindig nálad van, és soha nem hagyod a kocsiban.

„Mit tehetek, ha kizártam magam az autóból?”

 

Ha kizártad magad az autóból és sehol sem találod a pótkulcsot, vagy esetleg a kocsiban maradt az is, akkor már van ok az aggodalomra, hiszen beletelik majd egy kis időbe, mire újra kinyílik a gépjármű ajtaja.

 

Sok olyan téves információ kering az interneten, hogy egyszerűen be kell törni a szélvédőt a probléma megoldásához. Ez azonban amellett, hogy balesetveszélyes, igen drága mulatság is: míg egy szakember néhány ezer forintért alig pár perc alatt kinyitja a kocsidat, addig egy új ablak akár több százezer forintba is kerülhet, és addig sincs autód!

 

Olyan ötlet is, van, hogy a résnyire nyitott ablakon próbáljunk meg cipőfűzővel vagy dróttal benyúlni a kulcsért, de ennek a trükknek a működésére nincs garancia, ráadásul kevés autónál működik, hogy sikerüljön ez a művelet.

 

Mindenképpen szakembert kell hívnod, neki pedig bizonyítanod kell, hogy a szóban forgó jármű valóban a tiéd. Ha minket hívsz, sérülésmentesen kinyitjuk az autódat és újra a kezedben tarthatod a kulcsodat.

 

Biztos, ami biztos, mentsd el a számunkat már most!

06 20 575-15-95

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95