Egyedi megoldás az autó kinyitására kulcs nélkül!

 

Minél modernebb egy autó, annál több lopásgátló mechanizmus van benne, hogy illetéktelenek ne tulajdoníthassák el. Kormányzár, immobiliser, riasztó… De ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen lenne az autó kinyitása kulcs nélkül! Mindössze technika és szakértelem kérdése… Olvass tovább és bemutatjuk, hogyan is történik a procedúra.

Még mielőtt valami illegális dologra gondolnál, szó sincs autólopásról. Annál inkább szól ez a téma arról, hogy mi történik abban az esetben, ha valami miatt nincs nálad a saját járműved kulcsa, te pedig hiába ácsorogsz kétségbeesetten mellette, az ajtók slusszkulcs nélkül bizony nem nyílnak.

Ha nincs pótkulcsod és lövésed sincs arról, hol hagytad el az egyetlen nyitóeszközödet, akkor szükséged lesz egy kis segítségre. Mai cikkünk arról szól, mit tegyél, ha ki kell nyittatni a kocsidat!

A helyzet szempontjából szinte mindegy, hogy ellopták, elhagytad, véletlenül bezártad vagy valami miatt meghibásodott a kulcsod, a lényeg, hogy hamar megoldást kell találnod a dologra. Ehhez pedig szinte biztos, hogy szakemberre lesz szükséged. Egy kocsit többféleképpen is ki lehet nyitni, az, hogy melyik lesz a megoldás, legfőképp attól függ, milyen típusú és mikori gyártmányú autód van. Az idősebb járművek esetében egyszerűbb a zár kinyitása és a kulcs pótlása is, a központi zárral és immobiliserrel felszerelt autók esetében ez már bonyolultabb művelet.

 

Mit NE tegyél ilyen helyzetben?

 

Első körben sokkal fontosabb tisztázni ezt a kérdést, hiszen sokan esnek abba a hibába egy ilyen szituációban, hogy megpróbálják egyedül és (általában) erőből megoldani a problémát. Te ne kövess el ilyen bakit!

Hagyd abba a kilincs rángatását, , úgysem segít…. cserébe előbb-utóbb biztosan beriaszt majd, így viszont mindenki figyelmét felhívhatod arra, hogy a járgányod körül valami történik. Felejtsd el azt is, hogy megpróbálod felfeszíteni, csavarhúzóval elfordítani a zárat és egyéb hasonló trükk bevetésén se gondolkozz.

Az adott pillanatban úgy érzed, megoldaná a problémát, ha betörnéd egy téglával a hátsó szélvédőt, de hidd el, nem így lenne. Ugyan te tudnál jutni ilyen módon az autóba, ám nem két perc lenne kitakarítani a szilánkokat a jármű belsejéből… Ráadásul a javítás ideje alatt nincs autód

 

Autó kinyitása kulcs nélkül – ne aggódj, van megoldás!

 

Mindenképpen higgadj le és a lehető leghamarabb hívj szakembert a helyszínre! Ne aggódj, nem arra játszunk, hogy lehúzzunk, az árat a telefonban egyeztetjük, Budapest területén belül még kiszállási díjat sem számítunk fel. A hívásod után igyekszünk a lehető leghamarabb elindulni feléd, a belvárosban 1 órán belül ott vagyunk.

A helyszínre érkező kolléga több éves szakmai tapasztalatának és speciális szerszámkészletének köszönhetően nagyon hamar és sérülés nélkül nyitja majd ki az ajtókat, ehhez mindössze egy dolgot kell tenned: jogosítvánnyal, forgalmival igazold, hogy te vagy a jármű tulajdonosa, mert autólopásban nem szívesen segédkeznénk.

Ugye mennyivel egyszerűbb sérülés nélkül megoldani a problémát, mint félmegoldást találni úgy, hogy annak még nyoma is marad a járműveden?

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95