Kizártad magad a lakásból? Ezért fontos, hogy megnyugodj!

2016. jan. 21. | Zárnyitás

Az élet bizony tartogat kellemetlen meglepetéseket, és az ember egy vészhelyzetben igenis hajlamos bepánikolni. A nagy ijedtség közepette viszont az agyunkból csak úgy sziporkáznak a rossz ötletek.

Először is, a „Hogy lehetek ilyen kelekótya?” felkiáltás után, válogatottnál-válogatottabb káromkodások hagyhatják el a szádat. Ez még nem hiba, talán még segít is levezetni a hirtelen jött, kéretlen stresszt. Ámde, ha a sokk után, néhány percen belül már a szomszéd házi barkácseszközeinek a társaságában térsz vissza elárvult lakásod ajtaja elé, már okozhatsz némi galibát.

Hidd el, a bejutásod esélye hatványozottan megnövekszik, ha nem egy hadi romboló erejét fitogtatod, hanem hagyod, hogy az ész győzzön. Az ehhez vezető első lépés, hogy megnyugodj. Akár meditálhatsz is, de sokszor a folyosón való laza séta is jó szolgálatot tesz. Tisztítsd meg az elméd, és gondold át, mit tehetsz. Ha éppen siettél valahova, hívd fel az illető(ke)t, hogy késni fogsz. Tedd le a fűrészt, feszítővasat, egyéb csini eszközeid. Kezdj el gondolkodni, és vedd elő a józan eszed!

Te nem értesz a zárnyitáshoz. Azt épp tudod, hogy eszik-e, vagy isszák, de még soha életedben nem próbáltad. Biztos balul sülne el, és nagyobb kárt tennél, mint ami épp adódott. Miért is ne bízhatnád szakemberre az ügy elsimítását? Kevesebb pénzből, és idegeskedés nélkül megúsznád. Mi évek óta nyitunk zárakat, és munkánkkal eddig még mindenki elégedett volt!

Ó Istenem, most mi lesz, tönkremegy az ajtó, és a zár! Mennyi pénzembe kerül majd!” Ha ehhez hasonló gondolatok keringenek a fejedben, meg kell, hogy nyugtassunk! A roncsolásmentes ajtónyitás során sem az ajtó, sem a zár nem szorul cserére. Ha mégis roncsolásra kerül sor, az ajtóban akkor sem esik kár, a zárat fúrják, vagy törik el. Mi még új zárat is teszünk a régi helyére!

Ha az a célod, hogy a nyithatatlan ajtó roncsolás nélkül ússza meg, szükséged lehet egy olyan szakemberre, aki alpintechnikával az ajtón, vagy ablakon keresztül jut be a lakásba. (Mondtam már, hogy az autóvillamosság, a központi zárak, és a zárnyitás mellett ehhez is értek?)

Ha bajban vagy, kérlek, nyugodj meg!

Segíthetünk, kattints ide!

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95