Már a küszöbön elriaszthatod a betörőket!

2016. jan. 16. | Zárcsere

Az ajtó és a zár legfontosabb kapcsolata

Minél nehezebb falat a betörő számára a bejárati ajtód, annál nagyobb esélyed van rá, hogy más célpont után néz. Gondoskodj hát arról, hogy az ajtó ne jelentsen biztonsági rizikót, főleg, ha ez a védelmi rendszered első számú pontja!

Tudtad, hogy egy átlagos fa bejárati ajtót szinte zajtalanul be tud feszíteni egy nem túl képzett, és nem igazán erős betörő?

Ráadásul másodpercek leforgása alatt…

A puhafa ajtókeretbe zárt gyenge zár zárnyelve még könnyebben megadja magát. A műanyag ajtók, és a felhúzható kilincses öt pontos zárszerkezetek sem túl nyerőek, ha távol szeretnénk tartani az idegeneket. Sokszor elég egy rúgás, de nem kell félteni a rosszfiúkat: kéznél van a feszítővas, és az autóemelő is.

Pár tipp, hogy ajtód ellenálljon az illetéktelen behatolási kísérleteknek!

Ha mást nem is szerzel be, de egy hevederzárra azért érdemes költeni! Ha szakszerűen kerül felszerelésre, megálljt inthet egy betörőnek. Ugye, mondanom sem kell, hogy csak a minőségi termékekben bízhatsz?

A zárszerkezet, és a zárbetét terén is ragaszkodj a (csúcs)minőséghez! Több emberes, és kétesélyes munka egy olyan ajtó kinyitása, melynél a zár nyelvei a falba, vagy a falra rögzített ellendarabba zárnak. Azt, hogy átszakadjanak, vagy maga a fal omoljon be, bizony nem lehet szép csendben elintézni, a betörők pedig arról ismeretesek, hogy kerülik a feltűnést.

Törekedj az egységességre! Az úgy nem kecsegtet túl jó kilátásokkal, ha a hevederzárad minősége a csúcsokat döngeti, de a zárbetéted silány egy fajta…

Egyszerűen nem viheted túlzásba az igényességet, ha lakásod biztonságáról van szó!

Viszont amint a cikk elején is említettem, a hevederzárak fabatkát sem érnek, ha az ajtó régi, ócska, amit ki tudja honnan, és mikor szalajtottak. Éppen ezért, ha csak van rá módod, egy minőségi, biztonságos ajtó kiválasztásával kezdd a lakásvédelmet!

Ha mégis megtörtént a baj, és zárcserére van szükséged, kicseréljük Neked!

Hívd ügyfélszolgálatunkat a következő számon: 06 20 575 15 95

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95