A legrosszabb ötletek bezárt autó kinyitására: mutatjuk, mit NE tegyél, és azt is, hogyan lehet kinyitni a kocsit!

2018. jan. 11. | Autónyitás

Hogyan működik a bezárt autó kinyitása?

 

Ott állsz a kocsi mellett, és szomorúan nézed az ülésen hagyott kulcsot?Vagy teljesen elveszett a kulcs, te pedig minél hamarabb be akarsz jutni a kocsiba?Számtalan ötlet van a neten a bezárt autó kinyitására.

Egy közös bennük: MIND rossz.

Mutatjuk, hogy mi a tabu, és mutatjuk, hogy mi a helyes megoldás!

A nagybevásárlás legjobb része az, amikor vége van. Ilyenkor már csak egy cél van: hogy azok a nehéz szatyrok mielőbb bekerüljenek a kocsiba, és otthon kipakolhassátok a zsákmányt. Nyitnád az ajtót, a feleséged majd’ megszakad a tejek és a kenyér súlya alatt, de a kulcs nincs meg. Keresed a zsebeidben, közben természetesen elszakad a szatyor füle és már gurulnak is az almák a parkolóban. A feleséged közben az ő táskája mélyén kutat, hátha valamiért oda kerül a slusszkulcs.

De semmi.

Mi lesz most? Hogy fogtok hazajutni? Hogy nyitjátok ki a kocsit?

Ha sehol sem találjátok a kulcsot és pótkulcsotok sincs, (vagy otthon van, vagy épp a kocsiban), akkor sajnos már van ok az aggodalomra, hiszen nem két perc lesz, mire újra kinyílik a kocsitok ajtaja. Ám nem kell pánikba esnetek, van megoldás a problémára!

 

A LEGROSSZABB ötletek a bezárt autó kinyitására

 

Semmi probléma, ott az okostelefon a kezedben, rákeresel a neten és máris számtalan ötletet találsz a bezárt kocsiajtó kinyitására. Sőt, emlékszel, hogy valamelyik filmben is láttad, hogyan nyitja a főhős a kocsit.

Nagyon fontos, hogy egyiket se próbáld ki!

 

Ne akard!

  • dróttal vagy hajcsattal kinyitni a kocsit
  • csavarhúzóval kifeszegetni a zárat
  • egy téglával vagy pajszerrel betörni az ablakot, hogy benyúlva kinyisd a kocsit

 

Ezeket gyorsan felejtsd el, mert a végén a mentőket is hívni kell majd, és igen tetemes költségekbe is verheted magad. A zárcsere sem olcsó, egy új ablak cseréje mindennel együtt pedig akár több százezer forintba is kerülhet. Ez lényegesen nagyobb összeg, mint amibe egy új kulcs és az ajtó kinyitása kerül.

 

Mit tegyél, ha szeretnéd kinyitni a bezárt ajtókat?

 

Mindenképpen szakembert kell hívnod!

Érdemes már a telefonban elmondani, pontosan mi történt és milyen típusú kocsiról van szó, ez lényegesen meggyorsíthatja az eljárást. A helyszínen be kell bizonyítanod, hogy a szóban forgó autó valóban a tiéd, vagyis fel kell mutatnod a forgalmit, és esetleg a többi iratot is.  Ezt követően sérülésmentesen kinyitjuk az autót. Az autók jelentős részénél záron keresztül végezzük, mintha a saját kulcsa lenne…

Ha benne volt a (pót)kulcs, minden rendben van. Ha azonban egyáltalán nem létezik másik slusszkulcs az autóhoz, akkor új kulcsot is kell csináltatnod.

Ha a legkisebb esély is van arra, hogy valaki megtalálja a kulcsodat és visszaél vele, mindenképpen tiltasd le azt szakember segítségével, így elég sok kellemetlenséget elkerülhetsz.

Tel: +36 20 /575-1595

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95