Az ajtózár szerviz a megoldás a bajban!

 

„Mi ez a hülyeség? Miért ne létezne?” – kérdezheted magadban, jogosan. Persze, hogy létezik. A mai cikkünkben nem is igazán a létét szeretnénk boncolgatni, hanem a létének az értelmét. Vagyis kell-e nekünk autózár szerviz?

Tegyük fel, hogy elromlott a kocsid ajtaja. Nem nyílik, vagy nem záródik, a történet szempontjából most ez lényegtelen. A lényeg az, hogy nem működik. Ott állsz mellette, vakarod a fejed, majd eszedbe jut: autózár szerelő kell ide! Vagy egyenesen autózár szerviz! Bepötyögöd a google-ba a kifejezést és már hívod is az első találatok valamelyikét.
Elég sok autózár szerviz van az országban, ami bizonyos szempontból jó hír a bajba jutott sofőröknek. Más szempontból azonban kifejezetten hátrányos is lehet. Miért? Mindjárt elmeséljük.

 

Mitől romolhat el az autózár?

 

Hosszasan lehet sorolni azokat az okokat, amik az autózár meghibásodásához vezethetnek. Ilyen lehet például, ha valami elkopik, elnyeszetelődik, ha beletöröd a kulcsot, ha lemerül az akkumulátor, ha elveszíti az egyedi kódot és nem ismeri fel a kocsi a kulcsot, ha lemerül a távirányító akkumulátora, ha túl sokáig tartott a legutóbbi elemcsere, nem fordul el a kulcs, bezártad a kulcsod az autóba, vagy nem megy bele a zárba a kulcsod… a helyzetet bonyolítja, hogy bármelyik ok miatt is makacskodik a zár, biztos, hogy a legrosszabb pillanatban jön ki a hiba, például amikor nagyon sietnél valahova, vagy ha a teljes heti bevásárlás húzza a válladat. Ilyenkor aztán még nehezebb tiszta fejjel végiggondolni az egészet, azonnal kellene a megoldás.

 

Mit teszel ilyenkor?

 

Legrosszabb eset: megpróbálod megszerelni
Macgyver hozzád képest sehol nincs, elő az okostelefonnal és már jönnek is a jobbnál-jobb ötletek az internetről. Hajtű, teniszlabda, WC-pumpa… oké, egy kicsit hülyén nézel ki, de kit érdekel, ha mindjárt nyílik a zár?

 

Miért ez a legrosszabb?

 

Mert valószínűleg nem fog sikerülni. A kocsi zárva (vagy nyitva) marad, te meg közben összekaristoltad a fényezést, tönkretetted a zárat, vagy – horribile dictu! – betörted a szélvédőt, hogy hozzáférj a kocsi belsejéhez. Bármelyik helyzet áll fenn, készülj fel arra, hogy a javításra csinos összegeket kell majd elköltened.
Nem a legrosszabb, de még mindig nagyon rossz eset
Ahogy a cikk elején is írtuk: keresel egy autózár szervizt. Utána trélert hívsz, jó pénzért elszállíttatod az autódat, és ha szerencséd van, kinyitják. Ez a heppi end. De ha nincs szerencséd…

 

Miért rossz ez a megoldás?

 

Emlékszel arra a részre, ahol azt írtuk, mennyi mindentől maradhat zárva/nyitva a kocsi? Az a helyzet, hogy a zárszerkezet meghibásodása csak egy a lehetséges problémák közül. Legalább olyan gyakori, hogy az akkumulátorral, az immobiliserrel, vagy a távirányítóval van a probléma.

Márpedig, ha olyan autózár szervizt találsz, ahol a többi alkatrészhez nem értenek, akkor ezeket a hibákat nem is fogják tudni elhárítani. Te pedig ott állsz a továbbra is használhatatlan kocsid mellett, néhány ezer forinttal szegényebben, amit hiába fizettél ki a trélerre…

 

A legjobb megoldás

 

…ha minket hívsz. Kimegyünk a helyszínre (nem kell fizetned a trélert), értünk a zárakhoz és az autó többi részéhez is, ha kell, bebikázzuk, kicseréljük az akkumulátort, újraprogramozzuk a távirányítót, roncsolásmentesen nyitjuk a zárat. Ha egyéb probléma volt a kocsiddal, azt is elhárítjuk, mert mit érnél vele, ha a zár nyitva, de a kocsi még mindig nem moccan?

Budapesten belül nem kérünk kiszállítási díjat, nem kell trélert fizetned, és Macgyver skilleket sem kell kifejlesztened.

Hívj minket és egy órán belül kihúzunk a pácból!

Elérhetőségem: +36 20 575 15 95

 

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95