A tetőbox zárbetétjének problémái

 

Felszereled, rápakolsz, szállítasz, lepakolsz, és ha kell, leveszed a tetőboxot is.  Az ember a mindennapokban bele sem gondol abba, hogy milyen apróságokon múlik az, hogy mindez ilyen jól és gördülékenyen működjön. De mi történik, ha valahol hiba van – például elromlik a tetőbox zárbetétje?

Egy tetőboxnak valójában minden apró alkatrésze fontos, hiszen minden részlet arra hivatott, hogy segítse a biztonságos szállítást. A legfontosabb mégis a zárszerkezet, erre a biztonságos rögzítés miatt mindenképpen szükség van. Lehet tehát, hogy egy apró kis részről van szó, de elengedhetetlen a maradéktalan működése. A zárbetét bármilyen meghibásodása, esetleg a tetőcsomagtartó kulcsának elvesztése nagy galibát okozhat. És természetesen mindig a legrosszabbkor történik a baj, amikor a legfontosabb lenne, hogy a dolgokat eljuttasd a célhoz.

 

Hogy működik pontosan egy tetőbox zárbetétje?

 

Ezek a tetőboxok rendszerint nagyon masszívak és strapabíróak, ezért valóban nagyon hasznos szerkezetek. Sőt, biztonságosak is, a kocsit a holmival nyugodtan otthagyhatod a parkolóban, hiszen a trükkös zárszerkezeten nem olyan egyszerű bejutni.
Ez egyben azt is jelenti, hogy ha elhagyod a kulcsod, vagy éppen meghibásodik a zárszerkezet, akkor neked sem lesz könnyű dolgod!

Minden tetőbox több ponton záródik, így teljes biztonsággal terhelhető, akár súlyosabb tárgyakat is elbír. A kulcs csak akkor fordul ez a zárban és csak akkor tudod kivenni azt belőle, ha minden pont tökéletesen illeszkedik. Ez nagyon praktikus, hiszen így garantált a biztonság. A kulcs nélkül, vagy a zárszerkezet meghibásodása esetén azonban sem feltenni, sem levenni nem lehet a csomagtartót, így nagyon sok bosszúságot okozhat neked.

 

Mit tegyek, ha megsérült a tetőbox zárbetétje?

 

A tetőboxokban lemezes zárak találhatóak, amit szerencsére egy szakember ki tud nyitni. A kinyitás után a zárbetétből ki kell szerelni a lemezes egységet, így ezt ki is lehet cserélni. Egyszerűnek hangzik, de fontos tudnod, hogy sokan nem vállalják a tetőboxok zárbetétjének kinyitását, ugyanis nagy a sérülés veszélye. Mentsd el a számunkat, és ha meghibásodik a tetőbox zárbetétje, hívj egyből minket, ne fuss felesleges köröket!

Ellenkező esetben a kukában kell, hogy landoljon a tetőcsomagtartó, ami különösen bosszantó, ha a tetőbox amúgy még jó állapotban van (és ráadásul drága is volt).

 

Egyedül nem próbálhatom meg megszerelni a zárbetétet?

 

Nem érdemes vele próbálkoznod, hiszen még a szakemberek közül sem vállalja be mindenki a sérülésmentes kinyitást. Laikusként számolj azzal, hogy ha hozzányúlsz, biztosan felsérted a tetőbox felületét, rosszabb esetben teljesen tönkre is teheted a zárbetétet. Érdemes tehát a probléma észlelésekor azonnal konzultálnod egy szakemberrel!

Ne tedd tönkre a méregdrága tetőboxot, ha elromlott a zárszerkezet, hívj azonnal minket és segítünk!

Elérhetőségem: +3620/575-1595

 

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!