Ford Focus kinyitása kulcs nélkül, egyszerűen

2018. jan. 2. | Autónyitás

Kulcs nincs, baj viszont van. Ha már ettől a néhány szótól is a szíved elkezd hevesebben verni, a kezed ökölbe szorul és legszívesebben csak káromkodnál, akkor üdvözlünk a slusszkulcselhagyók táborában!

A kocsi zárva, a kulcs sehol, te pedig mindjárt megőrülsz. Ebben a szorult helyzetben egyetlen jó hírünk van, mégpedig az, hogy nincs minden veszve, a Ford Focus kinyitása kulcs nélkül is lehetséges!

 

Nos, foglaljuk össze, mi a helyzet!

 

Van egy tökéletesen bezárt autód, egy kulcs hozzá valahol nagyon távol és egy folyamatosan csörgő telefon, mert már két helyről is elkéstél. Tudjuk, nem egyszerű ez ilyenkor, de próbálj meg lehiggadni, mert minél előbb gondolkozol tiszta fejjel, annál hamarabb kerülsz ki a slamasztikából.

 

Tényleg lehetséges a Ford Focus kinyitása kulcs nélkül?

 

Persze!

A Fordok esetében kétféle zárszerkezetről beszélhetünk.

Az egyik a régebbi fajta, úgynevezett Tibbe zár (ez a furcsa egyenes kulcs), ami igazán egyszerűen működik, ezáltal kinyitása sem okoz különösebb gondot. Ez ugyan egy ilyen szituációban előny, ám más helyzetben csak a tolvajok profitálnak belőle.

A másik, biztonságosabb zárrendszer egy modernebb szerkezet a laponmart kulcsos, melyet kulcs hiányában nem csak te, hanem egy illetéktelen is nehezebben nyit ki.

Egy szakember azonban megfelelő eszközökkel néhány perc alatt bármelyik zárat kinyitja, akár a csomagtartóban van a kulcs, akár az ülésen maradt, de akkor is, ha esetleg beletört a zárba.

 

„Muszáj szakembert hívnom a Ford Focus kinyitásához?“

 

A válasz erre egyértelműen igen!

Bárki, aki ott a helyszínen ennek az ellenkezőjét állítja, vagy hazudik, vagy szeretne téged megrövidíteni némi pénzzel. Először lehet, hogy jó ötletnek tűnik valamelyik házi praktika, mint a drót, a hajcsat vagy a csavarhúzó használata, de hidd el, hogy ezek csak az akciófilmekben működnek sérülés, és célszerszám nélkül.

Ahogy nem tudsz elfutni, miután több emelet magasból leugrottál, úgy nem tudod kinyitni a kocsid zárját sem egyedül, karcolás nélkül.

 

„Mit mondjak a szakembernek a telefonba?“

 

Ha már vonalban vagy egy szakemberrel, nagyon jó úton jársz!

Ha szeretnéd meggyorsítani a folyamatot, fontos tudnod, milyen információkat kell mindenképpen elmondanod neki. Érdemes megemlíteni, pontosan milyen típusú és évjáratú járműről van szó, valamint azt is, hogy van-e riasztó bekötve a szóban forgó autóban.

Fontos lehet még, hogy pontosan hol áll az autó, különösen, ha nehezen megközelíthető vagy forgalmas helyen van.

Innentől kezdve az egyetlen feladatod, hogy várakozz türelmesen! Ez pedig pont elég idő lesz arra, hogy elmentsd a megfelelő telefonszámot, így legközelebb, ha bajba kerülnél, még több időt spórolhatsz majd!

 

Tel: +36 20 / 575-1595

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95