Zárfeltörés házilag? érdemes fontolóra venni az esetleges károkat is! 

 

Nem nyílik ki a kocsid, hiába próbálkozol a kulccsal, rángatod a kilincset vagy igyekszel bejutni a csomagtartón keresztül. A zár makacsul ellenáll, te pedig egyszerűen mindjárt megőrülsz. Mielőtt teljesen elborítaná az agyad a méreg, adunk néhány tippet arra, hogy intézz el egy zárfeltörést házilag!

 

Természetesen nem arra biztatunk, hogy tanulj meg profin kocsit feltörni, hiszen, ha mindezt más autóján végzed, az törvénybe ütköző. Ha pedig a sajátodon próbálkozol, könnyen lehet, hogy elszúrsz valamit. A cikkben leírtakra semmilyen garanciát nem vállalunk: ha teheted, inkább hívj szakembert. Ezek a trükkök csak vészhelyzetben ajánlottak!

 

Miért nem nyílik a kocsim ajtaja?

 

Számos oka lehet annak, hogy kizáródsz a saját autódból. Ha elhagyod a kulcsod, elromlik a slusszkulcs, lemerül az akkumulátor vagy meghibásodik a járműved elektronikája, bizony hamar bajba kerülhetsz. Ezért sem ajánlott egyből nekiesni az ajtónak vagy a zárnak önállóan, hiszen nem tudhatod biztosan, mi áll a hiba hátterében.

 

Mikor indokolt a zárfeltörés házilag?

 

Szakemberként erre rögtön azt válaszolnánk: soha. Az alább bemutatott technikák még egy profinál is kétesélyesek, laikus esetében pedig szinte biztos, hogy roncsolni fogod az autódat és jelentős anyagi kárt okozol vele magadnak. (Az viszont nem 100%, hogy ki is nyílik.)

Ugyanakkor emberként el tudunk képzelni olyan szituációkat, amikor SOS kérdés a zár azonnali kinyitása, és nincs lehetőség arra, hogy megvárd a kiérkező szakembert. Ilyen lehet, ha kánikulában a kisgyereked, vagy a kutyád ül a hátsó ülésen, a hőmérséklet pedig 50-60 fokra is felkúszhat a kocsiban. Ez esetben valóban életveszélyről van szó és minden eszköz megengedett!

 

Így nyisd ki a kocsid vészhelyzet esetén

 

Ha nem látsz más megoldást és megpróbálnád egyedül kinyitni a kocsid ajtaját, légy nagyon körültekintő és óvatos! Érdemes első lépésként ilyenkor is szakembert hívni, aki akár a telefonban is adhat néhány tippet. Ha minket hívsz, Budapest területén egy órán belül ott vagyunk – közben nekieshetsz a kocsinak és ha mégsem sikerülne a zárfeltörés házilag, jó tudni, hogy úton van a segítség.

Régi jól bevált trükk sok autónál, ha egy félbevágott teniszlabdával vagy egy WC pumpával vákuumot képzeld a zár körül, így kinyílnak az ajtók. Sajnos ez csak kamu, nem működik.

Ha régebbi típusú autód van és esetleg a kocsiba zártad a kulcsodat, jó trükk, ha két csavarhúzóval próbálsz annyi helyet feszíteni a kocsi ajtaján, hogy egy drót segítségével kipecázhasd a slusszkulcsot vagy kinyithasd belülről a kocsiajtót. A csavarhúzó mellé mindenképpen használj valamilyen puha rongyot is, ugyanis könnyen megsértheted a fényezést.

Szintén hasonló elven alapul az a trükk, amikor valamilyen egy felfújható szerkezetet helyezel a kocsiajtó felfeszített részébe, majd mikor felfújod azt be tudsz nyúlni dróttal meghúzni a kilincset.

 

Biztosan működnek ezek a technikák?

 

Még mielőtt nagyon fellelkesülnél, fontos tudnod: ezek a technikák nem feltétlenül jönnek be, így nem vállalunk arra garanciát, hogy ki is nyílnak majd az ajtók. Emellett, ha komolyabb baja van az autódnak és te pont beletenyerelsz a házi trükkel a probléma kellős közepébe, lehet, hogy igen magas költségekbe verheted magad.

A fenti trükköket csak vészhelyzetre ajánljuk – ha jót akarsz magadnak, inkább csörögj rá egy szakemberre, akinek vannak megfelelő szerszámai és tudása ahhoz, hogy sérülés nélkül nyissa ki az zárakat.

Elérhetőségem: +36 20 / 575-1595

 

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)
Call Now ButtonHívj fel!