Mivel keresheted a széfszervizt?

 

A széfek, trezorok, páncélszekrények bonyolult és összetett szerkezetek. Ugyanúgy, ahogyan egy autónak, ezeknek is szükségük van rendszeres karbantartásra, szervizelésre – de vajon milyen szakembert bízhatunk meg vele? Mik a jó széfszerviz ismérvei és honnan tudhatjuk, hogy a megfelelő személyre, cégre bíztuk legféltettebb kincseink őrzőjét?

A széfek zárszerkezete összetett, számos apró, mozgó alkatrészből áll. A mozgás során az alkatrészek kopnak, sérülnek, egy idő után pedig elhasználódnak, lemerül az elem: ilyenkor fordulhat elő, hogy a széf zárja többé nem hajlandó kinyílni, mert már nem tud. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, létezik egy jó megoldás: a széfszerviz.

 

Miért fontos a széfszerviz?

 

Akár mechanikus kombinációs, akár elektronikus, vagy tollkulcsos a széfzár, a zárszerkezet minden esetben apró alkatrészeket mozgat meg minden egyes kinyitásnál és bezárásnál. Ezek az apró fém alkatrészek, lamellák, tárcsák a folyamatos érintkezés és mozgás következtében kopnak, sérülnek, majd egy idő után elhasználódnak.

Tollkulcsos zár esetén a kulccsal is juttathatsz a zárszerkezetbe nemkívánatos szennyeződéseket: koszt, porcicát a zsebből, szövetdarabot, cérnaszálat… ezek pedig mind rövidítik a széf zárszerkezetének élettartamát.

A rendszeres széfszerviz azért fontos, hogy a kihívott szakember megállapíthassa a kopás és a szennyeződés mértékét, kitisztíthassa vagy kicserélhesse a problémás alkatrészeket, mielőtt az egész zárszerkezetet vagy széfet kellene lecserélni egy esetleges zármeghibásodás miatt.

 

Mikor érdemes széfszervizt hívni?

 

A széf használatának sűrűségétől függően 3- 6 havonta érdemes szakemberrel megnézetni a széfet. Ha például mindennapi használatban van, naponta többször is kinyitásra, bezárásra kerül, valamint tollkulcsos zárszerkezettel rendelkezik, akkor érdemes negyedévente hozzáértő, profi széfszervizt hívni, aki megfelelő eszközökkel, tudással és tapasztalattal rendelkezik a széf karbantartásához. Amikor már szorul az ajtó, kattog a zár, nehezebben csukódik vagy nyílik, erősebben kell a gombot lenyomni, vagy a kulcs akad, szorul a zárban, az elég egyértelmű jelzés a széf részéről, hogy sürgősen szakavatott kezekre van szüksége.

 

Miről ismerhetsz fel egy jó szakembert?

 

Az első és legfontosabb, hogy sokan ajánlják. Ezen felül fontos a pontosság és a korrektség: ha telefonon érdeklődsz nála, sok kérdést fog feltenni. Milyen zárszerkezetű széfed van, milyen gyakran használod, mi a probléma pontosan, képet kér róla… csak ezek megválaszolása után fog mondani árajánlatot, amiért dolgozik.

Ha az első alkalommal korrekt és szimpatikus, leszerződhetsz vele hosszabb távra is, előre megbeszélt időközönként: egy jó szakember sosem mond nemet a hosszú távú partneri kapcsolatokra, hiszen ez neki is biztos pontot jelent. Ha kérdezel tőle, válaszol, elmagyarázza, mire kell odafigyelned legközelebb, illetve azt is, hogy miért fontos, hogy esetleg legközelebb hamarabb szólj neki.

Ha ismersz ilyen szakembert, mentsd el a számát, hiszen bármikor szükséged lehet rá – ha viszont még nem, akkor tegyél egy próbát velünk!

06 20 575- 15- 95

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!