Megoldások a tollas zár feltörésére, vagy beleszorult kulcs esetére 

 

Mindenkivel előfordult már, hogy beszorult zár, vagy éppen nem találta sehol a kulcsát, és emiatt pánikban töltött el legalább tíz percet.

Mi ilyenkor a teendő, hogyan működik a tollas zár feltörése, kihez fordulhatsz, ha szeretnél bejutni a lakásba?

Nem csak a kulcs elhagyása vagy megkopása, de a zárszerkezet meghibásodása is okozhat kellemetlen, a lakásajtó előtt töltött perceket. Ezek a problémák bármikor előfordulhatnak, bárkivel, éppen ezért jó tudni, mit tehetünk ilyen esetekben.

Ha beszorult a kulcs…

 

A tollas kulcs több okból is beszorulhat: Ha rossz kulcsot teszel bele, még egyre be tudod zárni, de onnan a kulcs egy tapottat se mozdul. Ilyenkor ne erőltesd! Meg tudjuk menteni a kulcsot, és a zárat is!

Sem a rángatástól, sem a sírva könyörgéstől nem fog onnan kimozdulni. Ha már itt tartunk, a szappanos víztől, a hajtűtől, a fújkálástól és a harapófogótól sem. Az internet hasznos találmány, viszont ilyen esetben az ott fellelhető házi praktikák száma ijesztően sok – és sajnos egyik sem fog működni. Pontos zárfeltörő módszert nem lehet sehol az interneten találni, nehogy visszaéljenek vele. Nem árt inkább elmenteni néhány zárszerelő telefonszámát ilyen esetekre.

 

Hogyan működik a tollas zár feltörése?

 

A tollas zárak azért is népszerűek, mert egyszerűek, és olcsóak. Itt persze nem a páncélszekrény zárakról beszélek…

Speciális eszközökkel, és fúrással könnyen nyithatók, így ne ez az 1 db zár védje a tulajdonod! Ezeket a módszereket alkalmazzuk mi is!

Hogyan lehetséges mégis a tollas zár feltörése – ha a saját záradról van szó?

 

Hívj megfelelő szakembert! Bár a tollas kulcsok másolása nincs engedélyhez kötve (tehát bárki lemásoltathatja), a komplett zár cseréje nagyon drága is lehet, ha esetleg valami házi praktika bevetése során okozott sérülés miatt le kellene cserélni az ajtót is. Egy jó szakembernek megvannak a megfelelő eszközei ahhoz, hogy a beszorult tollas kulcsot kiszedje a zárból, illetve arra is, hogy ha nem találod a kulcsodat, kulcs nélkül nyissa ki neked az ajtót, hogy legalább bejuss.

A zárfeltörés egy szakma, ami nélkül sokan nem jutnának be az otthonukba, ha elromlott a zár, hanem minden alkalommal be kellene törni az ajtót. Ha tehát beszorul a kulcsod, vagy nem találod, mindenképpen hívj szakembert!

Így nem kell ott hagynod a kulcsot őrizetlenül a zárban, és te is hamar kapsz majd szakszerű és zárbarát segítséget – ami jóval olcsóbb, mint egy komplett zárcsere kivitelezése.

 

Mentsd el a telefonszámunkat már most, és hívj azonnal, ha baj van (06205751595)!

Budapesten területén egy órán belül ott vagyunk és zúzásmentesen nyitjuk a zárad.

Szabó Dénes

Szabó Dénes

Zárszakértő, autózár nyitó specialista

Eddig több mint 4000 autót nyitottam sérülésmentesen, és több 100 zárnyitás áll már mögöttem.
Szakértelmemmel Neked próbálok segíteni, ha bajba kerülsz!
Szabó Dénes
Call Now Button