Megoldások a tollas zár feltörésére, vagy beleszorult kulcs esetére 

 

Mindenkivel előfordult már, hogy beszorult zár, vagy éppen nem találta sehol a kulcsát, és emiatt pánikban töltött el legalább tíz percet.

Mi ilyenkor a teendő, hogyan működik a tollas zár feltörése, kihez fordulhatsz, ha szeretnél bejutni a lakásba?

Nem csak a kulcs elhagyása vagy megkopása, de a zárszerkezet meghibásodása is okozhat kellemetlen, a lakásajtó előtt töltött perceket. Ezek a problémák bármikor előfordulhatnak, bárkivel, éppen ezért jó tudni, mit tehetünk ilyen esetekben.

Ha beszorult a kulcs…

 

A tollas kulcs több okból is beszorulhat: Ha rossz kulcsot teszel bele, még egyre be tudod zárni, de onnan a kulcs egy tapottat se mozdul. Ilyenkor ne erőltesd! Meg tudjuk menteni a kulcsot, és a zárat is!

Sem a rángatástól, sem a sírva könyörgéstől nem fog onnan kimozdulni. Ha már itt tartunk, a szappanos víztől, a hajtűtől, a fújkálástól és a harapófogótól sem. Az internet hasznos találmány, viszont ilyen esetben az ott fellelhető házi praktikák száma ijesztően sok – és sajnos egyik sem fog működni. Pontos zárfeltörő módszert nem lehet sehol az interneten találni, nehogy visszaéljenek vele. Nem árt inkább elmenteni néhány zárszerelő telefonszámát ilyen esetekre.

 

Hogyan működik a tollas zár feltörése?

 

A tollas zárak azért is népszerűek, mert egyszerűek, és olcsóak. Itt persze nem a páncélszekrény zárakról beszélek…

Speciális eszközökkel, és fúrással könnyen nyithatók, így ne ez az 1 db zár védje a tulajdonod! Ezeket a módszereket alkalmazzuk mi is!

Hogyan lehetséges mégis a tollas zár feltörése – ha a saját záradról van szó?

 

Hívj megfelelő szakembert! Bár a tollas kulcsok másolása nincs engedélyhez kötve (tehát bárki lemásoltathatja), a komplett zár cseréje nagyon drága is lehet, ha esetleg valami házi praktika bevetése során okozott sérülés miatt le kellene cserélni az ajtót is. Egy jó szakembernek megvannak a megfelelő eszközei ahhoz, hogy a beszorult tollas kulcsot kiszedje a zárból, illetve arra is, hogy ha nem találod a kulcsodat, kulcs nélkül nyissa ki neked az ajtót, hogy legalább bejuss.

A zárfeltörés egy szakma, ami nélkül sokan nem jutnának be az otthonukba, ha elromlott a zár, hanem minden alkalommal be kellene törni az ajtót. Ha tehát beszorul a kulcsod, vagy nem találod, mindenképpen hívj szakembert!

Így nem kell ott hagynod a kulcsot őrizetlenül a zárban, és te is hamar kapsz majd szakszerű és zárbarát segítséget – ami jóval olcsóbb, mint egy komplett zárcsere kivitelezése.

 

Mentsd el a telefonszámunkat már most, és hívj azonnal, ha baj van (06205751595)!

Budapesten területén egy órán belül ott vagyunk és zúzásmentesen nyitjuk a zárad.

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!