A VW autózárja nem nyílik?

 

Próbáltad finoman, rángatva, könyörgéssel, ráolvasással, de meg sem mozdul?

 

Ha már úgy érzed, mindjárt megőrülsz, akkor próbálj lehiggadni és tárcsázd egy szakember telefonszámát! Ha Volkswagen típusú autód van, akkor két módszer is létezik arra, hogy nyitható a kocsiajtód, de egyik sem szerepel a fent felsoroltak között.

 

A VW autózár nyitásának titka a zárban van, pontosabban annak típusában. A kocsid ugyanis vagy a „gombos”, vagyis régebbi, vagy a „gomb nélküli” (a kárpitban eltűnik a gomb), azaz újabb szériába tartozik. Ez azért fontos, mert zártípustól függően másképp lehet kinyitni.

Nem tudod, mi a különbség a kettő között? Emiatt ne aggódj, egy hozzáértő gyorsan felismeri a helyzetet. Addig is, amíg megérkezik a segítség, fusd át ezt a cikket, és elmagyarázzuk, mit kell tudni a VW autózár nyitásáról.

 

Mi a különbség a kétféle zár között?

 

A korábbi szériákba tartozó Volkswagen autókhoz jár egy mesterkulcs, mely megoldhatja a bajt. Ám ha esetleg valamiért esetleg nem működik, a belső gombok felhúzásával is ki lehet nyitni a kocsit.

Az újabb kategóriás VW esetében már nem annyira egyszerű a helyzet. Ebbe a csoportba tartozik például a Polo, a Golf, a Touran, a Tiguan, a Passat vagy a Sharan. Ebben az esetben a zárrendszer elektromechanikus, vagyis mikor nyitod, az egész szerkezetnek jelzed a kulcsoddal, hogy nyugodtan kinyílhat, ugyanis te vagy a tulajdonosa. Amíg fel nem ismer téged, a riasztó éles. Ez azt jelenti, hogy ha jogosulatlan ember ér a kocsidhoz, biztosan beriaszt majd.

Biztonságos megoldás, a baj csak akkor kezdődik, ha ez a reteszelős zárszerkezet valamiért nem működik, ekkor ugyanis téged is betolakodónak néz a jármű. Sajnos tipushibából adódóan néha a zárrendszer pont akkor romlik el, amikor az autóban ülsz, akkor kénytelen leszel kényelmesen elhelyezkedni a segítség érkezéséig, ugyanis nem fogod tudni kinyitni az ajtókat.

A legújabb VW típusoknál, már csak a zsebedben a kulcs, de azt is be tudod zárni a csomagtartóba!

 

VW autózár nyitása – módszerek, amik tutira nem működnek

 

Sokan késztetést éreznek arra, hogy megpróbálják egyedül megoldani a helyzetet, mert nincs türelmük várni a szerelőre, vagy nem szeretnének pénzt költeni a probléma megoldására. Elő az okostelefont, bepötyögöd, hogy „VW autózár nyitása”, és máris profi autótolvajnak érzed magad.
Ne tedd!

Nézzük, mi a probléma a neten talált módszerekkel:

  1. Ha csavarhúzóval próbálod meg kinyitni, akkor szinte biztos, hogy összekarcolod a zárat, plusz az autó elektronikáját is tönkre teheted egy rossz mozdulattal.
  2. Ugyanez a helyzet a hajcsattal, dróttal történő nyitási kísérleteknél.
  3. A szélvédő betörése sem a legjobb megoldás, hiszen a szélvédő cseréje többszörösébe kerül annak, mint amennyibe egy zárnyitás fájna. Nem beszélve arról, hogy a rászánt idő is többszöröse annak, mint amennyi idő alatt egy szakember kinyitja a kocsit…

 

Az újabb típusok csak a záron keresztül nyithatók ki speciális szerszámmal, amivel még akár a magát autónyitónak hirdető sem boldogul. Mi záron keresztül nyitjuk ki, ez olyan, mintha a saját kulcsával lenne kinyitva, nyom nélkül.

Bármennyire is bosszantó a helyzet, ne veszítsd el a fejed, próbálj meg logikusan gondolkozni! Az internet „jótanácsai” helyett tárcsázd a megfelelő telefonszámot és várj türelmesen a szerelő érkezésére.Ha a telefonban elmondod, milyen típusú az autód és mikor gyártották, még inkább felgyorsíthatod a folyamatot.

Tel: +3620/575-1595

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)
Call Now ButtonHívj fel!