Autónyitás Budapesten – csak egy pillanat és kész a baj

 

Akár hiszed, akár nem, mindenkivel megeshet egy pillanat alatt, hogy valami baj történik. Hogy csak az állatorvosig ruccansz le autóval nem is olyan messze tőled, aztán egyszer csak a kutyád bezárja magát a kocsiba. A nyári melegben. A kulcs pedig benn van a kocsiban… Mit lehet ilyenkor tenni? Olvasd el Anna történetét!  Egy gyors és profi autónyitás történet Budapesten.

 

„Segítsenek, kérem, a kutya, az autóban, jaj, mit csináljunk, bezárta, nem tudjuk kinyitni, jaj, a kutya!” – hívott fel egy eléggé kétségbeesett hang. Az első, és legnehezebb része az volt, míg rávettem Annát, a telefonáló hölgyet, hogy picit nyugodjon meg, és kezdje elölről, hogy mi történt. 

„Eljöttünk az állatorvoshoz” – folytatta már kicsit nyugodtabban – „és mikor épp kiszálltam a kocsiból, a kutyám rálépett az autóbezáró gombra, és bezárta belülről az autót. Már negyed órája próbáljuk kinyitni, de nem tudjuk!! Segítsenek kérem, gyorsan, mert nagyon meleg van, és félek, hogy a kutyámnak baja lesz!”

Így már rögtön tisztább volt a helyzet! És én magam is beláttam, hogy sürgős esetről van szó, hiszen egy kutyus élete forog kockán. Szerintem mindannyian tudjuk pontosan, hogy mennyire meleg tud lenni egy légkondi nélküli autóban a tűző napon. Így én is úgy voltam vele, hogy itt bizony félre kell dobni mindent, és amilyen gyorsan csak tudunk, kimenni a helyszínre. 

Mindenekelőtt felhívtam Anna figyelmét, hogy meg ne próbálják betörni az ablakot, mert akkor a kutyája megsérülhet az üvegszilánkoktól, ráadásul az ablakot megjavíttatni bizony költséges és hosszadalmas dolog. Hozzátettem azt is, hogy ne feszegessék tovább a zárat, hiszen ha jobban elrontják, azzal esetlegesen az én munkámat is megnehezítik. Inkább csak álljanak félre, és ígérem, ott leszek kevesebb, mint egy órán belül, hiszen Pesten belül vannak. Még gyorsan elkértem az infókat a kocsijáról, és már mentem is, hogy minél gyorsabban megmenthessük a kutyust.

Kiértemkor már jó sokan körbeállták a járgányt és tanakodtak, hogyan tudnának segíteni. Láttam a kutyust is, benn az autó ülésén, a melegtől lihegve. Kicsit arrébb noszogattam az embereket, majd nekiláttam a munkámnak, és negyed órán belül egy könnyek között lévő Anna puszilgatta lihegő kutyáját és mondott nekem sűrűn hálás köszönetet. A kutyus és autó is karcolás, illetve hőguta nélkül úszta meg az esetet.

Mint látod, annak nincs értelme, ha bepánikolsz ilyen esetben, sőt, azzal csak rosszabbat tehetsz! Maradj nyugodt, és már most mentsd el a számunkat – ki tudja, mikor lesz rá szükség… Így ha szorult helyzetbe kerülsz, csak gyorsan tárcsázol minket, elmondod, hogy mi is történt, és ha Budapest területén belül vagy, akkor egy órán belül már kint is leszünk a helyszínen. Persze Pesten kívül is dolgozunk, csak oda kicsit tovább fog tartani kiérni. 

A lényeg: semmi pánik, hiszen mi a beragadt és nem nyíló kocsiajtók szakértő vagyunk, és a célunk, hogy kihúzzunk téged a szorult helyzetekből.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95

Call Now ButtonHívj fel!