VW Passat autózár javítás egyszerűen

2018. jan. 9. | Autózár javítás

Mire figyelj a VW Passat autózár javításnál!

 

A Passat a márka egyik újabb szériába tartozó kocsija, sokban különbözik a korábbi gyártmányú autóktól, melyeknek a zárrendszere, a motorindítása és a kulcsa is egy sokkal egyszerűbb elv mentén működött. Így a VW Passat autózár javítása sem olyan könnyű, mint korábbi társai esetében.

A Volkswagen Passat egy igazán népszerű típus, a használat során azonban előfordulhat, hogy valami miatt meghibásodik és javításra szorul a zárrendszere. A javítás bonyolultabb, mint a korábbi típusoknál, de nem kell kétségbe esni, a Passat is javítható!

 

Miben különbözik a VW Passat zárrendszere a régebbi gyártmányokétól?

 

Ezeknél a járműveknél egy úgynevezett elektromechanikus zárrendszer van beépítve retesz funkcióval. Amikor nyitod az autódat, a bicskakulcs használatával az egész szerkezetnek jelzed, hogy nyugodtan engedhet a kérésnek, ugyanis te vagy a tulajdonosa. Ilyenkor a zárak kinyílnak, a riasztó kiold. Ha a gyújtáskapcsolóban a kulcs, akkor  az immobiliser pedig tudja, hogy engedheti beindítani a motort, nem illetéktelen akar hozzáférni az autóhoz.

Ha jogosulatlan ember ér a kocsidhoz, akkor az nemcsak beriaszt majd, de a motort sem engedi beindítani. Gyakorlatilag ez az egyik legnagyobb előnye az újabb gyártmányú járműveknek. A korábbi gyártmányú autók esetében a zár kinyitása ugyan egyszerűbb, ám ugyanennyire könnyen megoldja ezt egy tolvaj is, vagyis egy ilyen szorult helyzetben praktikusabbak, a mindennapokban viszont sokkal kevésbé biztonságosak a régi Volkswagenek.

 

Milyen probléma lehet a VW Passat zárszerkezetével?

 

Probléma olyankor jelentkezik, ha ez a reteszelős zárszerkezet valami miatt nem működik.

Ekkor ugyanis hiába van nálad a megfelelő kulcs, téged is betolakodónak érzékel a jármű. Annyira profi zárrendszerről van szó, hogy ha például pont akkor romlik el a szerkezet, amikor te éppen az autóban ülsz, akkor kénytelen leszel kényelmesen elhelyezkedni a segítség érkezéséig, ugyanis belülről sem fogod tudni kinyitni az ajtókat, max. kimászol az ablakon…

A meghibásodásnak több oka is lehet. Elképzelhető, hogy a zárkapcsolóval lesz probléma, de az is lehet, hogy az elektronika a ludas. Pontosan ezért nem érdemes egyedül megpróbálni feltárni a hiba okát, mindenképpen hívj szakembert a helyszínre!

Ha egyik oldalról se nyílik, akkor ált. a zárszerkezetben a mikrokapcsoló megy tönkre.

Amikor már nem mindig működik az autózár, akkor érdemes megjavíttatni, mert utána már a kárpitot, és a zárat is cserélni kell, ami nem olcsó mulatság…

 

VW Passat autózár javítása

 

Fontos, hogy mindenképpen kérd szakember segítségét, ha valami problémát észlelsz a zárrendszerben. Ha esetleg a kocsiban ragadtál, akkor se próbálj meg szétszedni az ajtót vagy piszkálni az ablakot, hiszen ezzel nem leszel előrébb – viszont kárt is okozhatsz az autó mechanikájában.

Amennyiben odakint vagy, akkor sem érdemes semmilyen praktikát alkalmazni, hiszen a helyzet ugyanaz, mint az iménti példa kapcsán: egy rossz mozdulattal sokkal költségesebb kárt okozhatsz, mint egy autózár megjavítása.

Ha a zárbetét, amibe a kulcsot bedugod szépen elfordul, de nem tudod belülről, és kívülről se kinyitni, akkor a zárszerkezet ment tönkre. Ilyenkor nem érdemes drótokkal próbálkozni. Ha első ajtóról van szó, akkor venned kell egy ajtókárpitot is, hiszen sérülés nélkül nagyon nehéz leszedni.

Ha leszerelted az ajtókárpitot, akkor a lemez leszedése után jöhet a zárszerkezet szétszedése, de ennek egyedül ne állj neki, mert igen nagy szívás…

Arra figyelj, hogy csak akkor állj neki, ha megvan az új zár, mert, ha szétbarmolod a zárat, utána becsukni se lehet az ajtót!

 

Az VW Passat ajtózár csere munkadíja Budapesten: 20. 000 Ft+ Áfa

Hívj inkább minket és segítünk: profik vagyunk VW Passat autózár nyitásban, és javításban!

 

Tel: +36 20 /575-1595

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95