Bent maradt a kulcs a kocsiban, mi a megoldás?

 

Nagy nehezen kimásztál a kocsiból úgy, hogy közben mindkét kezed tele volt és még az állad alá is szorítottál valamit. Miután valahogy felegyenesedtél és egy laza mozdulattal becsaptad a kocsiajtót, szinte már érezted a nappaliban álló kanapé édes ölelését… de hirtelen egy ismerős hang zökkentett ki az álomvilágodból. A kocsi lezárt. A te elmédbe pedig hirtelen bevillant a mozdulat, amikor letetted az ülésre a slusszkulcsot, mondván, hogy majd ha kimásztál, utána nyúlsz. Persze ez végül nem történt meg. Mi lesz most?

 

Mikor az ember immobiliserrel ellátott autót vásárol, sokszor jön elő hasonló helyzet a rémálmaiban. Ha már egy ideje ácsorogsz a kocsid mellett és már párásra lehelted az ablakot, miközben sóvárogva nézted a benn rekedt slusszkulcsot, akkor itt az ideje, hogy tegyél valamit.

A legfontosabb szabály ilyen esetben az, hogy semmiképpen ne próbáld meg egyedül kinyitni a kocsiajtót!

Tudjuk, a kulcs ott van az ülésen egy karnyújtásnyira, de hidd el, pont elég távoli az ahhoz, hogy ne vess be egyetlen interneten és amerikai filmekben látott trükköt sem a zár feltörésére – ezekkel ugyanis csak rontasz a helyzeten.

 

Van pótkulcsod? Használd!

 

Ha elég előrelátó vagy és van otthon pótkulcsod, akkor meg vagy mentve, hiszen könnyedén kinyithatod az ajtót és megszerezheted a benn ragadt kulcsot. Így sem alternatív módszerekre, sem szakember felkeresése nem lesz szükséged, és nem mellesleg jóval olcsóbb

 

Miért ne próbáld meg egyedül kinyitni a zárat?

 

Elképzelhető ugyan, hogy valamelyik alternatív módszerrel sikerül kinyitnod az ajtót és megszerezheted a bent ragadt kulcsot, viszont cserébe ott ülhetsz az autódban egy összekarcolt ajtóval, egy betört szélvédővel vagy egy elrontott zárral.

Ugye nem hangzik túl jól? Egy ilyen meggondolatlan cselekedettel tetemes költségekbe is verheted magad így, hiszen egy új ablak több százezer forintba is kerülhet. Ez lényegesen nagyobb összeg, mint amibe egy új kulcs és az ajtó kinyitása került volna. Nem beszélve arról, hogy a saját testi épségedet is veszélyezteted.

Mit tehetsz egy ilyen helyzetben?

 

Ha szeretnéd minimalizálni a költségeket és a problémát, érdemes minél előbb szakembert hívnod a helyszínre. Mondd el már a telefonban, hogy pontosan mi történt és milyen típusú kocsiról van szó, hiszen ez lényegesen meggyorsíthatja az eljárást.

Speciális szerszámok és több éves szakértelem segítségével ugyanis ez a művelet mindössze néhány percet vesz igénybe, és sérülés sem keletkezik a kocsidon. Ha igazolod, hogy a jármű valóban a tiéd, akkor hamar elfelejtheted ezt a rémálmot és a kocsikulcsodat is visszakaphatod. A legjobb, ha ezek után azonnal kérsz egy időpontot pótkulcs készítésére, így elkerülheted, hogy a jövőben hasonló helyzetbe kerülj.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

06 20 575- 15- 95

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)
Call Now ButtonHívj fel!