Bezártad a kocsikulcsot, ne aggódj van megoldás!

 

Bár elméletben egy autó működése igen összetett, a gyakorlatban viszont csupán egy mozdulat kell ahhoz, hogy beinduljon a motor és te kényelmesen elfurikázhass a munkahelyedre vagy elvidd a gyerekeket a suliba. Egészen addig tökéletesen működik ez, amíg egy sietős napon a slusszkulcsod az anyósülésen marad… A kocsi lezár, a kulcs benn marad, számodra pedig kezdetét veszi az év legborzalmasabb napja. Ne aggódj, ha higgadt maradsz, még lehet jó vége!

 

Bezártam a kocsikulcsot, mit tegyek?

 

A kérdés helyesen úgy szólna, hogy mit NE tegyél ebben a szituációban. Ha most egyedül látsz hozzá a kocsi feltörésének, kinyitásának, annak szinte biztos, hogy rossz vége lesz. Fogadjunk, hogy átfutott az agyadon, hogyan kellene betörni a kocsi egyik ablakát, miként lehetne felfeszíteni a zárat vagy a csomagtartót, esetleg miként kellene megpiszkálni az ablakot úgy, hogy be tudj nyúlni az ott heverő slusszkulcsért?! El kell keserítsünk, ezek mindegyike igen pocsék ötlet. A betört ablak üvegszilánkjait az életben nem takarítod ki az ülésekből, a zár piszkálása közben szinte biztos, hogy összekarcolod a járművet, nem beszélve arról, milyen sokba kerül ezek javítása és pótlása.

 

Hogy záródhat be a kocsi ajtaja, ha nincs nálam a kulcs?

 

  1. .Csak a csomagtartót nyitottad ki távirányítóval, és bedobtad a kulcsot
  2. A legtöbb német autó pár perc után automatikusan rázár
  3. Bedobtad az ülésre, és véletlenül megnyomtódott a zárógomb

„Mit tegyek akkor, ha szeretném visszakapni a kulcsomat?“

 

A megoldás egyszerűbb mint gondolnád – mégis sokan itt rontják el a dolgot. Hívj szerelőt! Mivel egy ilyen szituációban esélytelen, hogy szerelőhöz vidd a kocsit, ő érkezik majd a helyszínre. Egy jó szakembernek nem csak megfelelő szerszámai lesznek a művelet elvégzéséhez, de olyan tudása és tapasztalata is, mellyel könnyedén kihúz téged a szorult helyzetedből – feltéve, hogy előtte nem nyúltál semmilyen eszközzel a zárhoz.

Mindezt természetesen roncsolásmentesen – karcolások, sérülések nélkül. Viszont ha te már megpróbáltad kinyitni a zárat, könnyen lehet, hogy kárt okoztál a zárrendszerben – ez esetben nem lesz ilyen egyszerű a megoldás.

 

„Nem akarom, hogy ez újra megtörténjen!“

 

„Akkor figyelj jobban oda a kulcsodra“ – mondhatnánk, de mi is tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű dolog. Óhatatlan, hogy egy mozgalmas napon figyelmetlen az ember és ott marad a kulcs, ahol semmi keresnivalója nem lenne. Nem hátrány, ha csináltatsz egy pótkulcsot, ugyanis ha ez kéznél van, rögtön nem érint majd ilyen rosszul egy ilyen esemény. Érdemes elmentened már most a telefonszámunkat, így ha újra megtörténne a baj, azonnal segítséget tudsz hívni, így gyorsabban megoldjuk a problémát.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!