Hogyan lehet kiszedni, ha beletört a kulcs a zárba?

2016. máj. 9. | Ajtónyitás, Lakáskulcs

Tuti tippek, ha a beletört kulcs kiszedéséhez

 

Mikor az ember folytonos rohanásban van, hajlamos elodázni a nem sürgős feladatokat, így vagyok ezzel én is…. Azonban a legtöbbször ez odáig fajul, hogy azonnali megoldásra van szükség.Ez igaz a cilinder, és az autózárakra is!

Ilyen az is mikor a zárunk szorul, vagy akad, de több- kevesebb próbálkozással sikerül kinyitni, vagy bezárni a zárat. Praktikus már ekkor zárszervizt keresni, mert előbb- utóbb s zár működésképtelen lesz, így vagy nyitni, vagy zárni nem fogjuk tudni.

A leggyakrabban az igen olcsó kínai zárakkal fordul ez elő, mivel rossz minőségű anyagokat használnak az olcsóság fenntartása miatt. Vigyázzunk, mert a biztonsági ajtókat áruló cégek gyakran ilyen zárakkal adják el az ajtót, amely amellett, hogy gyenge minőségű a kulcs, még biztonságtechnikailag, és megbízhatóságilag is elfogadhatatlan.Itt nem csak a kulcs, hanem a cilinderzár, és a pajzs is gyenge minőségű, egy képzett betörőnek 3 perc a bejutás ezen!

Most kérdezheted melyik ajtók ezek?

Azok, amelyeket 60.000- 100. 000 Ft- ért árulják beszerelve!

A beletört kulcs kiszedése a legtöbbször szakembert igénylő feladat, de vajon hogyan lehet ezt megoldani házilag?

Házilag csak akkor megoldható, ha látjuk még a beletört darabot, vagy ki is lóg.

  • Ha kilóg, akkor egy körömvágó ollóval, vagy egy csipesszel könnyen kihúzható a beletört kulcsdarab.
  • Ha látjuk de mélyebben van, akkor ehhez célszerszámot kell gyártanunk. Ehhez kiváló a lombfűrész lap, melyet eltörve a fogazott részével ki tudjuk húzni a kulcsot.

Minden más esetben, illetve, ha ezekkel nem szeretnénk foglalkozni, vagy nem működnek, akkor csak a célszerszámok segítenek, melyek minden zárszerelő alapkészletében szerepelnek…

Ezek speciális karomszerű fogók, drótok…

Beltört kulcs kiszedők

Beletört kulcs kiszedők

Ilyen eszközökkel is csak akkor működik a beletört kulcs kiszedése, ha a kulcs nincs megcsavarodva, ellenkező esetben vagy zárcsere, vagy a zár szétszerelése szükséges.

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)
Call Now ButtonHívj fel!