A távirányító programozás módjai

 

Már rutinosan kapod elő a kocsid távirányítóját, hogy mire odaérsz, a nehéz szatyrokat már csak egy mozdulat legyen bepakolni a járműbe és végre indulhass haza. A mozdulat megvolt, az ajtók mégis zárva maradtak. Hiába próbálkozol újra és újra, itt bizony szükség lesz a manuális nyitásra. Ennyivel azonban természetesen nincs megoldva a probléma, hiszen a távirányító továbbra sem működik. Mégis mi lehet a baj? Eljött a távirányító újraprogramozásának ideje?

A távirányító az emberiség egyik legnagyobb találmánya, ha a negyven fokban egy telibe aszfaltozott parkolóban minél előbb szeretnél beülni az autódba és elhajtani a helyszínről. De akkor is rajongunk érte, amikor a szakadó esőben, vagy a hideg télben nem kell elővenni a kezünk a zsebünkből – csak csippantunk és már ülhetünk is be a meleg, száraz kocsiba!

 

Ha elromlik, hirtelen minden macerásabb lesz. Legfőképpen az, hogyan és hol javíttasd meg…

 

Mikor van szükség a távirányító programozására?

 

Ha lemerül a kocsi akkumulátora, olykor előfordul, hogy a távirányítót újra kell programozni még akkor is, ha egyből sikerült bebikázni az autót. Ha nyitva van a jármű ajtaja, akkor elképzelhető, hogy a gyújtás ráadásával újra lehet kódolni a távirányítót, ám ha nem, akkor szükséged lesz egy szakemberre, aki diagnosztikai csatlakozóval és egy speciális számítógépes programmal helyre teszi a dolgokat.

Ha a távirányító egyáltalán nem nyitja az ajtókat, akkor előfordulhat, hogy a szakembernek először a kocsi kinyitását kell megoldania, ezt követően lehetséges az újrakódolás. Nyugalom, a modern kocsikat már sérülésmentesen lehet kinyitni!

 

Mit tegyek, ha nem működik a távirányító?

 

Először is szögezzük le azt, mit NE tegyél!

Az első gondolata ilyenkor mindig az az embernek, hogy biztosan lemerült az elem. Ne próbálj a távirányítóban egyedül elemet cserélni, és ne bízd egy órásmesterre se ezt a feladatot! Ha a szétszedéskor átlép az ember egy bizonyos időhatárt – például azért, mert nem tudja, hogyan kell pontosan visszatenni az új elemet – a távirányítóban automatikusan elveszik a kód, és a többszörösét fizeted ki az elemcseréért!

Ha eddig csak az elemmel volt baj, már nem ez lesz a fő problémád. Ha az elemcsere után sem szeretne újra munkába állni a távirányító, akkor szükség lesz a távirányító programozására.

 

Hogy zajlik a távirányító programozása?

 

Szükség lesz hozzá:

  • egy szakemberre
  • az autódra
  • a távirányítóra
  • és egy megfelelő számítógépes programra.

De ezek miatt ne fájjon a fejed, neked csak az elsőről kell gondoskodni!

A te dolgod ezután csak annyi lesz, hogy várakozz türelemmel. Tipustól, és évjárattól függően manuálisana gyújtás ráadásával, és a gombok nyomkodásával, vagy számítógéppel végezhető el a szakszerű távirányító programozás.

Az első verziót akár saját magad is elvégezheted!

A második verziónál az autódat egy diagnosztikai csatlakozó segítségével kapcsolatba hozzuk a számítógéppel, majd a megfelelő program által megtörténik a távirányító újrakódolása, vagyis újra „bemutatják egymásnak” a kocsidat és a távirányítót. Ezt követően pedig pontosan úgy fog működni, ahogy ezelőtt megszoktad!

 

Ha nem boldogulsz keress meg:

36 20 / 575- 1595

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95