Nissan távirányító programozás -hogyan és mikor?

 

Szuper a modern technika, a manapság használt autókulcsok okosabbak, mint gondolnánk! Még a régebbi típusok is… Bármennyire is öreg autóként gondolunk régi kedves Nissanunkra, ha 1995. után van a születésnapja, bámulatosan intelligens. Ám az észnek ára van: az autókulcs is elromolhat, és Murphy alapján biztos lehetsz benne, hogy a legrosszabbkor mond csütörtököt. Semmi baj, ne aggódj, segít a Nissan távirányító programozás!

 

Mi az okos a kulcsunkban?

 

Nem önmagában a kulcs az okos. Vagyis egymagában még nem érne semmit, ha csak a kulcs lenne az, ugyanis 1995. óta a kulcsok és az autók kommunikálnak egymással. Minden autóba kerül és került is immobilizer, vagy magyarosabban indításgátló. Ez, az autó gyújtáskapcsolója körül elhelyezett apró elektronika kommunikál a belekerülő kulccsal, és csak akkor engedi az autó indítását, ha a kulcsban lévő chip a számára megfelelő választ adja. Így, ha egy olyan kulccsal szeretnék elindítani kedves Nissanunkat, amiben nincs ilyen chip, vagy nem a megfelelő jelet adja, akkor egészen egyszerűen nem indul el, nem ad engedélyt a motorvezérlő egységnek az indulásra.  Meggátolja az indulást.

 

Mi az összefüggés a kulcs és a távirányító között?

 

A kényelmünket szolgáló távirányítónk és a kulcsunk között jóval több az összefüggés, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Biztosan veled is előfordult már olyan, hogy a füleden is lógott egy táska, és hálát adtál a technikának, hogy nem kell bónuszként még a kulccsal is babrálnod. Elég egy gombocska megnyomása, és már bent is vagy a kocsiban.

De van úgy, hogy ami tegnap még működött, ma már egyáltalán nem, vagy csak nem megbízhatóan. Ekkor jöhet a logikus gondolat: biztos lemerült az elem. „Semmi baj, hiszen egy elemet csak ki tudok cserélni!” – gondolhatja magában az ember. Igen, ezzel semmi probléma nem lenne, ha elemcsere közben nem merülhetnek fel problémák és nehézségek.

Ugyanis a távirányítóból, kulcs fejéből kieshet a chip, elég egy hirtelen mozdulat, vagy ha megremeg a kezed és letörhetnek az apró fülek, amik az egészet összetartják, illetve ha elhúzódik az elemcsere, még akár el is felejtheti a chip a korábban tudott információkat, vagyis sokkal kevésbé lesz okos. Ilyenkor nincs mese, újra kell programozni a távirányítót…

 

Milyen esetekben lehet (még) szükség a Nissan távirányító programozására?

 

Programozás nem csak akkor kellhet, ha elszúrtad az elemcserét. Előfordulhat például akkor is, ha a kocsi kulcsának (vagy a pótkulcsnak) tartózkodási helye sajnos ismeretlenné válik. Csak nagyon ritka esetben fordul elő az, hogy előkerül az elveszettnek hitt kulcs, ezért ne késlekedj a meglévő másoltatásával és a programozással! Mert ha esetleg a megmaradt kulcs is köddé válna, sokkal nagyobb munka (és neked sokkal több idegeskedés) a semmiből megalkotni egy jól működő kulcsot.

Abban az esetben is szükséged lesz a Nissan kulcs programozására, ha a távirányítód, kulcsod kezdi megmakacsolni magát. Ne várd meg, amíg teljesen feladja, hozd el minél hamarabb: ha kell, újraprogramozzuk, ha kell, elemet cserélünk, vagy megjavítjuk a rendetlenkedő Nissan távirányítódat!

Távirányító programozó tudásbázisunkat nézd meg, és akár otthon saját magad is elvégezheted!

Mindegy, miért lett aktuális Nissan távirányító programozás, neked csak annyi a tennivalód, hogy tárcsázod a megadott telefonszámot, elmondod nekünk, hogy mi a probléma – a megoldásról mi gondoskodunk!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95