A távirányító nem működik, de nem reménytelen…

 

Táska a kézben, telefon a zsebben, ügyesen egyensúlyozol a frissen főzött kávéddal, a jobb lábaddal behúzod a bejárati ajtót, közben egy akrobatamutatvánnyal kikerülve az ide-oda szaladgáló kutyát. Te már felléphetnél a cirkuszban, az autód viszont nem reagál a távirányítóra. Se kép, se hang, hiába nyomod meg újra és újra a gombot. Mi lesz most?

A tökéletesen bejáratott reggeli rutin egy pillanat alatt összeomlik, mikor rájössz, hogy egyszerűen nem nyílik ki a kocsi ajtaja. Nem tudsz elindulni, el fogsz késni, ráadásul fogalmad sincs, mi lehet a probléma.

 

 

Mi lehet az oka annak, ha a központi zár távirányító nem működik?

 

 

Annak, hogy nem működik a központi zár távirányító, számos oka lehet. A leggyakoribb, hogy lemerült az elem a távirányítóban.

Ha korábban is feltűnt, hogy egyre közelebb kellett állnod ahhoz az autódhoz, hogy reagáljon a távirányítóra, akkor jó eséllyel ez lesz a baj. Szerencsére ez orvosolható a legkönnyebben: keress meg egy távirányítószervizt, ahol a szakember egyszerűen elemet cserél a távirányítóban. Voilà, újra használható autó!

Fontos, hogy semmiképpen ne bízd nem hozzáértő személyre az elemcserét, hiszen egy rossz mozdulat és teljesen tönkremehet a távirányító, vagy elfelejti a programozását!

Ha nem ez a probléma forrása, elképzelhető, hogy a kocsi akkumulátora merült le. Ekkor viszont két szakemberre lesz szükséged:

  1. valakire, aki kinyitja az autó ajtaját
  2. és valakire, aki feltölti jármű akkumulátorát

(A legegyszerűbb, ha minket hívsz: mi mindkettőben otthon vagyunk!)

 

 

Amikor a központi zár távirányító egyáltalán nem működik…

 

 

A fenti esetekben a távirányító maga működőképes, csak éppen átmenetileg nem akarja az igazságot. Van azonban olyan eset, amikor tényleg elromlik, ilyenkor javítani vagy cserélni kell. Ez pedig (szinte) minden esetben újraprogramozást jelent.

Ne aggódj, ez nem bonyolult dolog: szükséged lesz ehhez a művelethez egy szakemberre, az autódra és a programozandó távirányítóra. A szakember gondoskodik a csatlakozóról és a megfelelő számítógépes szoftverről, ami segíti a kommunikációt az eszközök között.

  1. Az autódat a szakember a diagnosztikai csatlakozó segítségével kapcsolatba hozza a számítógéppel
  2. Majd a szoftver által megtörténik a távirányító újra kódolása, vagyis újra „bemutatják egymásnak” a kocsidat és a távirányítót.
  3. …és kész!

Mit NE tegyél, ha a központi zár távirányítója nem működik?

 

 

Semmiképpen ne próbáld megszerelni az autót vagy a távirányítót!  És ne is kérj meg rá egy „hozzáértő” havert…

Ha egy laikus megpróbál megszerelni egy ilyen bonyolult szerkezetet, könnyen olyan kárt tehet benne, amit csak súlyos költségek árán lehet majd kijavítani.

 

Tárcsázd inkább a megfelelő telefonszámot és azonnal kérd szakember segítségét. Érdemes már most elmentened a számunkat, hogy ha esetleg baj történik, és éppen késésben vagy, időt spórolj ezzel is…

Tel: +36 20 /575-1595

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95