Biztonsági zár csere- lehet egyszerűen is!

 

Új lakásba költöztél? Elvesztetted a kulcsaid az irataiddal együtt és félsz, hogy betörnek hozzád? Vagy rosszabb – már meg is próbálták? Mindenféleképpen szükséged lesz a biztonsági zár csere problémájának  megoldására az otthonod védelmében!

 

Nem véletlen, hogy a legtöbb hazai háztartásban a leggyakrabban előforduló zártípus a biztonsági zár. Ennél a megoldásnál maga a zárbetét csukott ajtónál egyáltalán nem hozzáférhető, ami rendszerint elrettenti a betörőket, mindemellett pedig igen esztétikus megoldás is egyben. Ám e zárak esetében is óhatatlan, hogy időről időre meghibásodnak, elveszik a kulcsuk, vagy rosszabb esetben valaki mégis megpróbálkozik, hogy illetéktelenül kinyissa. Ilyenkor sem kell kétségbe esned, a biztonsági zár csere egy szakember számára egyáltalán nem lehetetlen feladat! 

 

Ha nincs meg a kulcsod a biztonsági zárhoz

 

Ha elveszett a zárhoz tartozó kulcsod, akkor mindenképpen szakemberre lesz szükséged, ugyanis először valószínűleg ki kell nyitni a bezárult ajtót. Ilyen esetekben a helyszínre érve azt kell kitalálnunk, hogy miként tudjuk kiszerelni a zárat. Ez a biztonsági zárak esetén különösen nehéz feladat, hiszen ezeknek a típusoknak pont az a lényege, hogy csak nagyon nehezen lehessen hozzáférni az illetéktelen kezeknek. 

Mi minden esetben törekszünk a roncsolásmentes szerelésre, így kifejezetten precíz mozdulatokat igényel ez a művelet. Ám természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk megoldani a problémát, csak több időt vesz igénybe, mint a hagyományos zárak esetében. Egy ilyen szituációban pedig kiemelten igaz az, hogy semmiképpen nem érdemes egyedül megpróbálni bejutni, mert egy életre tönkre teheted a saját otthonod ajtaját, és az egésznek a cseréje jóval drágább lesz, mintha csak zárat kellene cserélned.

 

Ha megvan a kulcsod a biztonsági zárhoz, mégsem nyílik az ajtó

 

Amennyiben a kulcsod megvan, viszont ennek ellenére sem tudod kinyitni az ajtót, akkor a szakmai segítség ebben az esetben a zárbetét kicsavarozásában, valamint annak kiemelésében, valamint az új beszerelésében merül ki. 

Ha megvan a kulcs, ez csupán egy néhány perces feladat. Mielőtt azonban nekiállnál egyedül, jó ha tudod, hogy a biztonsági zárbetétek számtalan méretben elérhetők, laikusként pedig igen nehéz megállapítani azt, pontosan melyikre van szükséged. Egy szakember azonban kapásból tudja, mit kell beszerelni. 

Ha egyedül állsz neki a zárcserének, nem csak a sérülés esélye áll fenn, de jó eséllyel egész napos program elé nézel. Ráadásul ha menet közben valami nem stimmel, nyitott ajtóval és szétszerelt zárral állsz majd tehetetlenül. Ekkor viszont már nem úszod meg, hogy hozzáértőtől kérj segítséget. Érdemes inkább ezzel nyitni és megspórolni magadnak az idegeskedéssel töltött időt.

 

Nem minden esetben van szükség zárcserére!

 

Fontos tudnod, hogy nem minden meghibásodás esetén van szükség zárcserére, sokszor elegendő csupán a zár javítása. Ez pedig sokkal gyorsabb és költséghatékonyabb, mint a csere. Sokszor egyszerűen csak egy pici rásegítés szükséges ahhoz, hogy újra hibátlanul működjön az ajtó.

Ezért IS érdemes szakszerű segítséget kérned: sok munkát és költséget tudunk neked megspórolni a folyamat során! 

Ha a biztonsági ajtó zár cseréjére van szükséged, hívj minket, és villámgyorsan orvosoljuk a problémát!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95