Ford Focus központi zár távirányító tudástár

 

Minden, amit eddig nem tudtál, vagy nem mertél megkérdezni a Ford Focus központi zár távirányító témában, most megtudhatod! Miért jó ez a technológia, és mik a veszélyei? Cikkünkben azt is eláruljuk, hogy mire érdemes oda figyelned, ha te is büszke Ford Focus tulaj vagy!

Mi a különbség a kulcsos központi zár és a távirányítós zár között?

 

Valószínűleg neked is rögtön egyértelmű, hogy miben is különbözik a kettő, hiszen a nevükben is benne van. Azt azonban kevesen tudják, hogy melyiknek mik is az előnyei és hátrányai.
Már az első szériás Ford Focusoknál is lehetőség volt távirányítással nyitni-zárni az ajtókat, de a kezdetleges technológia miatt még sokkal megbízhatóbbnak tűnt kulccsal működtetni a központi zárat.

Utóbbi esetben csak annyit kellett tenni az autó tulajdonosának, hogy valamelyik első ajtóba behelyezze a kulcsot, és azt elforgatva az összes ajtó nyitását ás zárását vezérelhette. A kulccsal működő központi zár előnye, hogy kizárólag az adott kulccsal vezérelhető a központi zár, így nem áll fent annak a veszélye, hogy valaki ellopja a távirányító kódját, és később azt felhasználva meglovasítja az autót.

De a technológia nem ok nélkül fejlődött tovább, és nem véletlen, hogy ma már szinte minden újabb autót már távirányítóval működtethető zárral dobnak piacra.

 

Miért jó, ha a Ford Focus központi zárat távirányítóval használod?

 

Nyersz vele plusz egy kezet!

 

Na persze nem mondjuk, hogy még egy harmadik kezed is nő, hiszen az felérne egy varázslattal. Azt viszont igen, hogy segíthet, ha mindkét kezed tele van, és nem sikerül beletalálni egy vékony kulccsal egy hasonlóan vékony zárszerkezetbe. A távirányítós központi zár kulcsán csupán egy gombnyomással nyithatod és zárhatod autódat.

 

Külön nyithatod a csomagtartót!

 

Gyakran előfordul, hogy csak a csomagtartót szeretnéd kinyitni, de a kulcsos központi zár az összes zárat nyitja. A Ford Focus központi zár távirányítójával külön nyithatod a csomagteret és az utasteret, így kisebb eséllyel fordulhat elő, hogy amíg te a csomagtartóba pakolsz, valaki ellop valamit az autódból például egy pláza sötét parkolójában.

Ennek van másik veszélye is, mégpedig az, hogy bezárhatod a kulcsodat a csomagtartóba, hiszen csak azt nyitottad ki, és a több ajtó zárva. Ilyenkor ha szólsz hamar kiszabadítjuk a kulcsot a csomagtartóból!

 

Távolról is vezérelheted

 

A távirányítóval működő zárak egyik nagy előnye, hogy akár messzebbről is megbizonyosodhatsz arról, hogy az autódat valóban bezártad-e, így nem kell oda-vissza sétálgatnod.

 

Mire érdemes oda figyelni a Ford Focus központi zár távirányító esetében?

 

Ez a technológia ma már rendkívül biztonságos, de ahogy a mondás is tartja: “Az ördög nem alszik.” Rengeteg olyan rémhírt hallani, hogy hackerek ellopják és módosítják a távirányítók jeleit, majd eltulajdonítják az autót. Sajnos nem alaptalanok a hírek, de ma már simán lehet ez ellen védekezni!

Hogyan programozható a Ford távirányító?

 

Legyen az merev kulcs, vagy bicskakulcs, mindét fajta távirányítót hozzá kell programozni az autóhoz.

Ha merev a kulcsod, vagy bicskakulcs, akkor a 3 gombos távirányító tanítása a következő:

  1. Tedd rá, és vedd le a gyújtást 4- szer
  2. Az autó dudája megszólal
  3. Nyomd meg a záró gombot a távirányítón (mindegik távirányító gombját, amit használsz, mert a többit elfelejti)
  4. Majd tedd rá  agyújtást, és vedd le.

 

A kulcs nélküli, vagy szabadkezes Ford Focus távirányítós kulcsok az immobilizerrel együtt tanulnak, ezek csak számítógépes szoftverrel programozhatók.

A Ford Focus távirányítók javítása sem gond, ha nem ad jelet, 70%- ban javíthatók!

Ha ezekre az apróságokra odafigyelsz, akkor a távirányító minden előnyét gond nélkül élvezheted. Sok-sok év után persze lehet, hogy elöregszik, elromlik, vagy csak simán lemerül benne az elem, de ne aggódj, ilyen helyzetben gyorsan segítünk!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95