Ajtónyitás bankkártyával – te próbáltad már? 

 

A filmekben láttuk már ezerszer, és ha beragad az ajtó, nekünk is eszünkbe jut: mi lenne, ha… vajon lehetséges az ajtónyitás bankkártyával? Képzeld, ez nem csupán Hollywoodban létezik, hanem a valóságban is működik. Mutatunk rá 2 módszert is!

 

Vannak olyan ajtók, amelyiken kívülről nem kilincs van felszerelve, hanem csak egy gomb. Ezek az ajtók nagyobb biztonságot nyújtanak a külső, erőszakos behatolással szemben, de sokkal gyakrabban fordul elő az is, hogy a tulajdonost is meggátolják abban, hogy bejusson otthonába. Képzeld el, hogy egy ilyen helyzetben, egy panelban laksz, kinyitod az ajtót, mert a szomszéd átcsöngetett egy fél kiló lisztért. Közben Nokedli, a törpenyulad, aki épp szabadon rohangál a lakásban, kiszökik a lábad között a folyosóra, te meg gyorsan utána iramodsz, és sikeresen ölbe kapod, de az ajtó már becsapódik mögöttetek. Mit teszel? Vagy becsöngetsz te is a szomszédhoz, hogy külső segítséget hívj, vagy van olyan szerencséd, hogy a tárcád valamiért a farmerzsebedben maradt és ott lapul benne a megoldás alternatív kulcsa…

 

Ajtónyitás bankkártyával – az első módszer

 

Az ajtónyitás bankkártyával is lehetséges, de még jobb, ha van nálad másik plasztikkártya, például valamilyen pontgyűjtő, mert ha ügyetlenkedsz és megsérül a bankkártyád, az további problémákat fog felvetni. A dolog nem csak az ajtón és a kártyán, hanem azon is múlik, hogy milyen ügyes a kezed. Amit azonban tudnod kell, hogy a legtöbb esetben ez sikertelen megoldás, mert az újabb műanyag, és biztonsági ajtók jóval feszesebbek, így be se tudod dugni!

 

A megoldás a következő: 

 

  1. először a kulcslyuk magasságában próbáld meg a bankkártyát, vagy egyéb plasztikkártyát az ajtó és az ajtófélfa közé betolni, 
  2. majd óvatosan húzd felfelé, míg a zárnyelvbe nem ütközöl. 
  3. Ezt követően a kártyát kicsit húzd kijjebb ferdén, hogy egy magasságba kerüljön a zárnyelvvel. 
  4. Végül felfelé húzva be kell, hogy tudd nyomni a zárnyelvet. 

Fontos, hogy ez csak akkor működik, ha az ajtó nincs kulcsra zárva, csak simán becsukódott!

Ajtónyitás bankkártyával – a második módszer

 

Ha elsőre nem sikerül, lehetőleg ne ismételgesd egyre kétségbeesettebben a folyamatot, mert rohamosan nő a rizikófaktora annak, hogy a kártyád megsérül, vagy egy heves mozdulattal megkarcolod az ajtót. Sikertelen ajtónyitás esetén inkább hívd zárakra specializálódott cégünket, és mi egy órán belül küldünk egy szakértő kollégát! (Legalábbis Budapest területén. Vidékre is kiszállunk, de az utazási idő ott valószínűleg több lesz.)

Körültekintő, ügyes kezű, precíz szakemberek vagyunk, akik gyorsan dolgoznak, teljes mértékben a feladatra koncentrálva. Kollégáink nem csak Magyarország legjobb zárspecialistái, hanem nemzetközi szinteken is elismertek. Számukra a munkájuk a hivatásuk, az ügyfelek érdekeit tartják szem előtt, és eddig még minden esetben.

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95