Zárcsere árak – mennyibe kerül egy zár lecserélése?

 

Amikor valaki megkeres minket, hogy cseréljünk neki zárat, első körben általában a zárcsere árak, amiről először érdeklődik, ami teljesen érthető – mindenki szereti tudni, hogy mire számíthat. Ebben a bejegyzésben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat!

 

Ha egy ajtóban bármi miatt zárcserére kerül a sor, akkor bizony ehhez pozitív háttérsztori nem nagyon kapcsolódhat. Ilyenkor természetesen mindenkinek az fordul meg először a fejében rögtön azután, hogy „Hogy fogok bejutni a lakásomba?” az, hogy mégis mennyibe fog mindez kerülni. A helyzet az, hogy nálunk egy egyszerű zárcsere 15. 000 Ft-os ártól indul, amely már tartalmazza a kiszállás díját is. Emellett ha több zár együttes cseréjére van szükség, azonnali kedvezményeket is adunk neked.

Minden zár-és ajtótípus más, és rengeteg oka lehet egy zárcserének – ezek mind-mind befolyásolják a zárcsere árakat is, így egészen pontos összeget csak a helyszínen tudunk mondani, miután felmértük a helyzetet.

 

Mitől függenek a zárcsere árak?

 

  • Nem mindegy például, hogy tollas-vagy Elzett kulcsról van szó, mint ahogy az is lényeges, milyen ajtó került a bejárathoz.
  • Ha olyan szerencsés vagy, hogy bár a zár elromlott, az ajtó nyitva van, akkor kedvezményesebb áron tudjuk elvégezni a javítást, mint ha az ajtó zárva van és nem nyílik.
  • Az is befolyásolja az árat, hogy miért van szükség zárcserére; nem mindegy, hogy elhagytad a kulcsodat vagy esetleg illetéktelenek törtek be hozzád!

A régi fajta, egytollas vagy kéttollas zárcsere

 

Azokat a kulcsokat nevezzük tollasnak, melyeknél a szár végén egy vagy két irányba úgynevezett bástyák helyezkednek el. Tulajdonképpen ezek a tollak. Ezek a kulcsok jellemzően jóval hosszabbak, mint a cilinderes zárba illő kulcsok. Mivel nem számítanak túl biztonságosnak, jellemzően régi garázskapukat, kertajtókat, pincelejáratokat, esetleg szobaajtókat nyitnak.

A zárbetét cseréje nem bonyolult művelet, beszerelhetünk ugyanilyen, régi típusú szerkezetet (ami természetesen kifogástalanul működik), vagy újabb, biztonságosabb zárat is, ahogy szeretnéd.

 

A cilinderes zárbetét csere

 

A cilinderes zárak ma már a legelterjedtebb szerkezetek Magyarországon. Ezekbe illeszkednek az apró, a köznyelvben úgynevezett „Elzett” kulcsok. Sokkal biztonságosabbak, mint a tollas zárak, így a legtöbben erre a szerkezetre váltottak hazánkban azok is, akik korábban tollas zárakat használtak. Ám egy idő után ezek a zárbetétek is meghibásodhatnak. Kisebb problémák esetén nem kell aggódnod, mert a zárbetét javítható, és csak végső esetben szükséges a zárbetét cseréje.

 

A komplett zárszerkezet cseréje

 

Ha nagy a gond, akkor nem elég a zárbetét cserélése vagy a szerelés. Ebben az esetben az egész zárszerkezet cseréjére szükség lehet. Ha egy kicsit is úgy látjuk, hogy a javítással nem érnénk el a kívánt célt, mindenképpen a teljes szerkezet kicserélését javasoljuk.

De néha a tökéletesen működő zárat is érdemes lecserélni. Ha például egy műanyag, kínai ajtót vettél, azonnali cserét javasolunk, ugyanis ezek a gyenge minőségű ajtók rossz minőségű zárakkal vannak felszerelve, így ezeket mindenképpen cseréld le törésvédett zárbetétekre!

 

Betörés utáni zárcsere árak

 

A betörés minden szempontból kellemetlen probléma, és azzal, hogy lejelentetted a rendőrségen, még nem értek véget a feladataid. ilyen szituációban az egyik legfontosabb dolog, hogy minél előbb zárat cseréltess, és újra biztonságban tudhasd az otthonodat. Ha egy betörés után az ajtó nem sérült, csak a zárbetét, akkor öröm az ürömben, hogy nem lesz szükség asztalos munkára, ellenkező esetben viszont ezt is bele kell kalkulálnunk az árajánlatba.

 

Albérlő utáni zárcsere

 

Ha főbérlőként kiadtad a tulajdonodban levő lakást, ám a lakók kiköltöztek, ajánlott lecserélni a zárakat, nehogy valakinek eszébe jusson visszatérni egy másolt kulccsal. Ilyen esetben például remekül igénybe tudod venni a több zár együttes cseréjére vonatkozó kedvezményünket.

 

Ha elvesztetted kulcscsomódat

 

Ha elveszett kulcs miatt szükséges a zárcsere, akkor is érdemes lecseréltetned az összes zárat, amennyiben egy kis esély is van arra, hogy nem csak a kulcsodat találja meg valaki, de a címedet is tudja.

Legyen szó bármilyen ajtóról és akármilyen problémáról, ha zárcserére van szükség, keress minket bizalommal!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95

Call Now ButtonHívj fel!