Rutinos ajtónyitás az autóban, vagy lakásban

 

 

Az ajtó megvédi a házadat, megóvja a nyaralódat, biztonságba helyezi az értékeidet és megakadályozza, hogy illetéktelen nyúljon az autódhoz. Ám ha meghibásodik az ajtóban levő zárszerkezet, előled is elzárja majd a saját tulajdonodat. Talán nincs is annál bosszantóbb, mint mikor kizáródsz a saját otthonodból vagy a járművedből. Szerencsére tudunk neked segíteni az ajtónyitásban!

Ha ajtónyitásra van szükséged, akkor nem érdemes egyedül próbálkoznod a nyitással, függetlenül attól, hogy lakásajtóról, kocsiajtókról vagy a széf zárjáról van szó. Ha nem vagy profi szakember, nem fogsz célt érni, sőt, még nagyobb kárt okozhatsz a szerkezetben.

 

Mit tegyek, ha nem nyílik az ajtó?

 

Maradj nyugodt, ne rángasd és ne próbálj meg alternatív, filmből lesett trükkökkel bejutni az ajtón. Csak tárcsázd a számunkat és várj türelemmel. Szakemberünk hamar a helyszínre érkezik és rögtön orvosolja a problémát.

Budapesten belül ráadásul ingyenes a kiszállás, így nem kell aggódnod a plusz költségek miatt.

Ha az autóddal van probléma, nem szükséges trailert hívnod a helyszínre, hiszen mi odamegyünk, ahol bajba kerültél.

 

Mennyi idő egy ajtónyitás?

 

A probléma típusától függ, de átlagosan öt-tíz percet vesz igénybe a helyszínre érkezéstől számítva. Ha a főváros területén kerültél bajba, igyekszünk egy órán belül odaérni, így nem kell sokat várnod, ami mínuszokban vagy tűző napsütésben elég nagy előnyt jelent.

 

Bejárati ajtók esetében például nem mindegy, hogy csak zárbetét javításra van szükség, vagy a zárbetét cseréjére, vagy a komplett ajtó cseréjére van szükség… (Ne aggódj, a zárakkal  megbirkózunk.)

Az autóknál is felmérjük a probléma okozóját, hiszen lehet, hogy nem is a zárban van hiba, lehet, hogy csak a kulcsban levő elem merült le. Egy ilyen esetben például nagyon nagy bajt tud okozni, ha egy laikus piszkál hozzá az egyébként tökéletesen működő zárhoz, hiszen így nem csak az elemcsere költségét kell állnod, de a zár megjavítását is.

 

Hogy lehet egy ajtónyitás sérülésmentes?

 

Sokaktól halljuk, hogy egy-egy zárbetét vagy zárszerkezet csere után megsérült az ajtó vagy összekarcolódott a zár körüli felület.

Pontosan ezért nem ajánlott egyedül megpróbálni megoldani a problémát, hiszen egy rossz mozdulat és kész a baj. Ha egy hegyes eszközzel piszkálod meg a zárat, egy apró, javítható hibából egy komplett zárszerkezet cserét csinálhatsz magadnak.

 

Nálunk ez nem fordulhat elő! Több éves szakmai múltunknak és a speciális szerszámainknak köszönhetően garantáltan sérülésmentesen nyitjuk ki az ajtót, legyen szó kocsiról, lakásról vagy széfről.

A legfontosabb, hogy ne ess pánikba! Ezt könnyű mondani, de még könnyebb elérni: ha már most elmented a számunkat, akkor szorult helyzetedben már csak tárcsázni kell, és türelmesen várni, amíg a helyszínre érünk.

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95