Esélyes a kilincs nélküli ajtónyitás?

 

Bezáródott mögötted a bejárati ajtó és nincs kilincs kívül az ajtódon? Ha a kulcs odabenn van, te meg odakinn, csak semmi pánik, a kilincs nélküli ajtónyitás nem olyan nagy probléma!

Amikor egy bejárati ajtóra a kilincs helyére egy ajtógomb kerül, igen nagy biztonságérzetet ad az ott élőknek, hiszen nem juthat be egyszerűen bárki, aki arra jár. A legtöbb gombot nem lehet forgatni, vagyis akkor sem jut be senki a lakásodba, ha elfelejted ráfordítani a kulcsot. 

Ez egészen addig remek megoldás, amíg az ajtó megfelelő oldalán vagy, viszont ha odakinn rekedsz kulcs nélkül, az bizony nem feltétlenül az a relaxálós szituáció. Különösen, ha csak kiszaladtál valamiért és fő az ebéd, bedugva hagytad a hajsütőt vagy nemes egyszerűséggel egy szál köntösben vagy. Mutatjuk, mit tehetsz ilyenkor és hogyan zajlik az ajtónyitás kilincs nélkül!

 

Megoldás kilincs nélküli ajtónyitásra

 

Az első és legfontosabb feladatod az, hogy ne próbáld meg egyedül megoldani a gondodat! Nem jó módszer a hajtű használata, ha drótot vagy fúrót kérsz kölcsön a szomszédtól, ha megpróbálsz bemászni az ablakon, sőt, az ajtó berúgása sem a legjobb megoldás. Mert akarva-akaratlanul eszébe jut ilyesmi az embernek, ha kizárta magát a saját otthonából, a puha kanapé pedig távolabb van, mint valaha. 

A legjobb amit tehetsz, ha nem nyúlsz semmihez, hanem azonnal szakembert hívsz a helyszínre és elmondod a telefonban, pontosan milyen problémával állsz szemben. Ellenkező esetben ugyanis igen nagy kárt tehetsz a saját értékeidben, és amúgy sem leszel kisegítve egy betört ablakkal vagy egy berúgott ajtóval. Ha be is jutsz a lakásodba, a biztonságodnak és a komfortérzetednek lőttek. 

Mi viszont sérülés nélkül kinyithatjuk az ajtódat, 90%- ban még zárbetétet sem kell cserélned, és hamar megoldjuk a gondodat. Erre több módszerünk is van, a szituációtól, az ajtó és a zár típusától függően: befolyásolja hogy van-e ajtóhézag és mekkora, illetve végső esetben a zárszerkezet megfúrása is eszköz lehet a lakásba való bejutáshoz. A lényeg az, hogy roncsolás nélkül, garantáltan kinyitjuk az ajtódat!

 

Hogyan tudod biztosítani a kilincs nélküli ajtó kinyitását?

 

  1. Ha ajtógombos a bejáratod, akkor nem árt, ha van pótkulcs a szomszédnál, vagy barátnőnél.
  2. A kilincs átszerelhető normál kilincsé, így többé nem lesz gond.
  3. A zárbetétet cseréltesd ki vészfunkcióssá, ami azt jelenti, hogy kívülről ki lehet nyitni kulcssal akkor is, ha a másik kulcs belül benne van.

 

Persze az ördög nem alszik, így nem árt az egyik családtagnál vagy barátnál tartani egy pótkulcsot. Így ha ki is zárod magad, lesz egy mentőöved és nem lesz szükséged szakemberre.

Természetesen ha ennek ellenére mégis bajba kerülsz, érdemes már most elmentened a telefonszámunkat, hogy minél előbb segítséget tudj kérni tőlünk. Így annál kevesebb időt kell eltöltened a folyosón vagy a teraszon ácsorogva a saját otthonod előtt. 

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabó Dénes legfrissebb bejegyzései: (see all)

Hívj most! 06 20 575 15 95

Call Now ButtonHívj fel!