A beletört kulcs eltávolítása szakember segítségével a leghatékonyabb!

 

Sokan úgy gondolják, hogy velük nem fordulhat elő az, hogy beletörik a kulcs az ajtó, vagy az autó zárjába. Pedig ha tudnák, milyen könnyedén megeshet a baj! És bizony a beletört kulcs eltávolítása nem könnyű feladat, ezért nem érdemes házilag próbálkozni vele!

 

Milyen típusú zárnál törhet bele a kulcs?

 

Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen zárakra jellemző ez a fajta meghibásodás, és azt elkerülni, ugye. Sajnos azonban az a helyzet, hogy nem jelenthető ki egyértelműen, hogy bármelyik nagyobb eséllyel menne tönkre mint a többi. Legyen szó sima ajtó zárról, vagy biztonsági zárról, hevederzárról, vagy esetleg autó ajtajába építettről, sajnos bármelyik “beadhatja időnként a kulcsot.

Mindegy, hogy az irodád, az otthonod, vagy az autód ajtajáról beszélünk, mindenképpen nagyon bosszantó, ha egy nyitás, vagy zárás következtében a kulcs feje a kezedben, a teste pedig a zárszerkezetben ragadt.

Habár ténylegesen nem lehet azt mondani egyik zár- és ajtótípusra sem, hogy jellemző lenne rá ez a meghibásodás, azért azt mindenképp érdemes megemlíteni, hogy az olcsóbb kategóriájú termékek nagyobb valószínűséggel ragadnak be.

Ahogy az ajtó elkészítésénél sem a masszívabb anyagokat használják fel, úgy fennáll a veszélye annak, hogy a zárszerkezet és a kulcs minősége is hagy némi kívánnivalót maga után. Tehát arra a kérdésre, hogy milyen zárszerkezetekre jellemző, hogy beletörne a kulcs, a válasz az árban rejlik, ami már enged az ajtó minőségére is következtetni. Itt is igaz a közmondás, hogy az olcsó húsnak híg a leve: biztonság és tartósság szempontjából is jobban jársz, ha egy kicsit magasabb árkategóriából válogatsz.

 

Bonyolult a beletört kulcs eltávolítása?

 

Ha valami beszorul valahova, legtöbbször megpróbáljuk azt kipiszkálni, hogy ne legyen többé útban. Egy zárszerkezet esetében, legyen az autóé, vagy bejárati ajtóé, ez korántsem ilyen egyszerű feladat. A zárszerkezetekben ugyanis elágazások és fogak rendszeréről van szó, ahová csak a hozzávaló kulcs illik tökéletesen – épp ez a lényege. Ha ez a kulcs beletört, körülötte nemigen akad hely, ahová benyúlhatsz, vagy valamit beledughatsz…

Megsértheted a zár belsejét, esetlegesen megtöltheted azt fémreszelékkel, ami véglegesen tönkreteszi a zárat.

A beletört kulcs eltávolítása nem egy házilag megoldható probléma, eszedbe se jusson nekiesni, inkább hívj minket, mert speciális eszközeinkkel és technikánkkal mi megmenthetjük a zárat a cserétől.

 

Kijött a kulcs… és azután?

 

A házi megoldást azért sem javasoljuk, mert ha sikerült is kipiszkálni a zárból a beletört részt (vagy annak egy darabját), akkor sincs megoldva a probléma. Van egy zárad, és van egy törött kulcsod (meg valószínűleg jó néhány, feszegetésből adódó karc a méregdrága bejárati ajtón) de az ajtó továbbra sem nyílik, vagy záródik.

Ezért is jobb minket hívni: nem csak biztonságosan és kíméletesen szedjük ki a letört részt, hanem a zár javítását is elvégezzük, hogy az valóban használható legyen rövid időn belül.

Nem érdemes a szakértelmen spórolni, mert azzal csak további költségeket generálhatsz. Mi garantáltan roncsolásmentesen, gyorsan nyitjuk ki a zárat, megjavítjuk, vagy pótkulcsot készítünk hozzá.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Hívj most! 06 20 575 15 95

Hívj fel!